Het gaat niet goed met Hamburger SV. De roemruchte voetbalclub uit de Noord-Duitse havenstad wist deze voetbaljaargang pas 18 punten uit 25 wedstrijden te vergaren. Hierdoor staat HSV op de zeventiende plaats in de Bundesliga. Onnodig te vermelden dat hiermee de klok vijf voor twaalf reeds is gepasseerd in Hamburg. Aan het einde van de rit betekent een zeventiende plaats directe degradatie naar de 2. Bundesliga. Degradatie van HSV zou een unicum betekenen in de geschiedenis van het Duitse voetbal. HSV is namelijk de enige club in Duitsland die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau acteert.

obs-luuk1Afgelopen zaterdag was voor HSV dA� kans om een strohalm te grijpen. Nummer zestien Mainz 05 kwam op bezoek in het eigen Volksparkstadion. Om het gat van zeven punten met Mainz enigszins overbrugbaar te maken was winst een absolute must voor de ploeg van coach Bernd Hollerbach. Voorafgaand aan de clash vroeg ik me af hoe een club als HSV toch zo verA�heeft kunnen afdalen, al is dan letterlijk nog niet het geval. Ik besloot er eens goed voor te gaan zitten en heb zaterdagmiddag naar Hamburger SV a�� Mainz gekeken. En het was spannend. Meeslepend zelfs. HSV kreeg in de eerste helft kans op kans, maar de bal wilde er gewoonweg niet in. In de tweede helft werden Die Rothosen in het zadel geholpen door een makkelijk gegeven strafschop plus een geelrode kaart voor Mainz. Voormalig FC Groningen-middenvelder Filip KostiA� mocht aanleggen vanaf elf meter om het leder tegen de touwen te schieten en zo HSV enige lucht te verschaffen. Inderdaad, hij faalde hopeloos. Na dit moment was het voorbij. Zelfs tegen tien spelers van Mainz en in de slotfase spelend met maar liefst vijf aanvallers kreeg HSV geen noemenswaardige kans meer gecreA�erd.

Wat me het meestA�bijbleef, is een huilende vrouw op leeftijd, ik schat haar rond de tachtig. Na het laatste fluitsignaal zag zij de bui hangen. HSV gaat voor het eerst in de geschiedenis van de Bundesliga degraderen. Deze mevrouw – die de Europa Cup I-winst in 1983 ongetwijfeld heeft meegemaakt, die spelers als Kevin Keegan en clubicoon Uwe Seeler zag schitteren in het blauw-wit – deze mevrouw ziet volgend seizoen clubs als SSV Jahn Regensburg, SV Sandhausen en FC Heidenheim naar Hamburg komen. De aanstaande degradatie van HSV betekent een unicum in het Duitse voetbal, maar is vooral een forse aderlating voor deze mevrouw.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту