Dit verhaaltje is voor iedereen die weleens hoofdschuddend in het stadion, voor de televisie of achter zijn krantje zit. Vanwege het AD dat durft te koppen dat Bert van Marwijk ‘zijn principes heeft’ of Willem van Hanegem die kritiek op de ex-bondscoach van Saoedi-Arabië afdoet als hypocriet gedoe. Vanwege Martin Jol die Jeroen Verhoeven, Thimothée Atouba, Teemu Tainio en een Mido op leeftijd Ajax-waardige spelers vond. Vanwege Neymar die voor 220 miljoen euro naar PSG gaat en vervolgens binnen twee maanden ruzie krijgt met een medespeler. Of vanwege het feit dat de voetballerij zich steeds meer ontpopt als het summum van kapitalisme waarin de rijken de armen ontdoen van hun beste spelers en ze vervolgens met 4-0, 5-0 of 6-0 van de mat vegen in de kampioenenpoule.

knip-mrvoetblah1Velen houden zich van den domme over deze ontwikkeling en pretenderen een gelijk speelveld. Zij bekritiseren het gebrek aan lef van Van Bronckhorst en analyseren de gebrekkige doorontwikkeling van de Feyenoorders. Of ze concluderen na een uitgebreide tactische analyse dat een briljante vondst van Pep Guardiola Feyenoord te machtig werd. Anderen komen in opstand en pleiten voor verandering: boycot Qatar 2020! Een aparte competitie voor de superrijken! Weg met kunstgras in de eredivisie! Tijd voor nieuwe regels! Allemaal lovenswaardige initiatieven, maar het is ook vermoeiend om steeds maar weer de deugmens, de innovator of de activist uit te hangen.

Daarom is het mooi dat FC De Avonturiers er is. Zij bieden elke dag een uitweg uit de ellende met kleine fragmentjes van grote levensverhalen op de Twitter-tijdlijn. Nick van der Velden die op 35-jarige leeftijd een volksheld is in Indonesië; ex-Willem II’er Jeroen Lumu die als ‘absolute BEAST’ verwelkomd wordt door een tot tranen toe geroerde directeur van Delhi Dynamo’s. Of Geoffrey Castillon die speelt bij Vikingur Reykjavik; Jeremy de Nooijer bij Sheriff Tiraspol, Festus Elijah-Lori bij London Colney FC en Selman Sevinc die zijn geluk bij Bugsaşspor beproeft.festus-elijah-lori-djor6xwwsaadomc

Zwartkijkers zullen smalend kijken naar een veelbelovend talent dat via Frankrijk, Denemarken en de tweede divisie in Portugal bij een Groesbeekse hoofdklasser belandt, maar de optimist herkent hierin de vrije geest, de globetrotter, de avonturier die de boel de boel laat en de wijde wereld in trekt om van zijn hobby zijn werk te maken.

– Festus Elijah-Lori komt van twimg.com/media

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту