Het is een beetje een wrange constatering dat de voetbalwereld vaak laat zien hoe mooi zij is als er iemand ontvalt. Zo ook bij de dood van Davide Astori. De aanvoerder van Fiorentina kreeg in zijn slaap een hartstilstand en bracht daarmee het Italiaanse voetbal met één klap tot stilstand. Niet alleen in Florence, maar overal in Italië betuigden voetballers en trainers hun steun aan de nabestaanden en respect aan de voetballer, maar vooral persoon Astori. Antonio Conte, Andrea Pirlo, Ganliugi Buffon, allemaal hadden ze zo hun eigen ervaringen met de 31-jarige verdediger, die op de ochtend voor de thuiswedstrijd tegen Udinese niet aan het ontbijt verscheen.

opi-cardosoDe dood van Astori bracht herinneringen terug aan het veel te vroege overlijden van David di Tommaso in 2005. Een te vroeg en onverwacht verscheiden brengt een schok teweeg die verder gaat dan clubkleuren en diepe rivaliteiten. Ook toen betuigde de voetbalwereld massaal haar steun en werd duidelijk dat de liefde voor het spel en haar spelers tamelijk universeel is. De voetbalwereld laat zich op de zwartste dagen op haar mooist zien.

In Deventer lieten supporters nog geen halve dag later zien dat iedere munt twee zijden kent. De over het veld hobbelende supporters hadden het gemunt op de spelers van De Graafschap. Of het nu de clowneske aanvaringen met de stewards, het kneuterige sprintje over het veld teneinde nog een schop of klap uit te delen, of de verwensingen aan het adres van Myenty Abena waren, het was allemaal even infantiel. Waar Davide Astori liet zien dat sport wel degelijk kan verbroederen, daar lieten de mensen in Deventer zien dat de sport even zo vaak tot een treurig soort stemmende ‘rivaliteit’ kan leiden. In één weekend voetbal toonde daarom de sport zich in al haar facetten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту