Van Breukelen gaat voor Ten Cate, kopte VI.nl gisteren. Het is inmiddels bijna een maand geleden dat Bulgarije met 2-0 won en de crisis bij Oranje en de KNVB tot een hoogtepunt kwam met het ontslaan van Danny Blind. In die maand zijn verscheidene namen de revue gepasseerd. Frank de Boer wilde niet, Koeman had geen zin en Louis van Gaal moet in een andere rol belangrijk worden bij de KNVB. Het is voorwaar ook geen aanlokkelijk aanbod, instappen bij Oranje dat nagenoeg kansloos is om nog naar Rusland te mogen in 2018.

opi-cardosoEn nu is er dus Henk ten Cate. Een trainer met een mooi voetbal-cv waar onder meer Chelsea, Barcelona en Ajax op prijken. Maar dat is helaas niet het hele verhaal. De afgelopen zeven jaar was Henk ten Cate, een heel korte periode als crisismanager bij Sparta uitgezonderd, werkzaam bij clubs in respectievelijk Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten en China. Dat is geen resumA� van een topcoach, maar van iemand die allang heeft besloten dat zijn tijd erop zit, dochA�nog wel even zijn pensioen wil veiligstellen.

De keuze van de KNVB getuigt van weinig visie. Nog altijd is in Zeist het adagium dat Nederland herkenbaar volgens de Hollandse school moet spelen. Bij die overtuiging hoort een coach van vaderlandse bodem, maar die zijn de laatste jaren schaars. De tijden van de Nederlandse coach als exportproduct zijn nagenoeg voorbij. Alleen van Ronald Koeman kan gezegd worden dat-ie internationaal nog meetelt. Toen onze zuiderburen vorig jaar op zoek moesten naar een nieuwe bondscoach werd besloten tot het openstellen van de sollicitatieprocedure. Het leverde BelgiA� Roberto Martinez op, die inmiddels succesvol zijn stempel op de ploeg drukt. Nu Henk ten Cate op het punt staat bondscoach te worden, zou je de KNVB met terugwerkende kracht wel wat meer durf toewensen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту