“Wij tegen iedereen”. Het spandoek van de supporters die waren meegereisd naar Arnhem loog er niet om. FC Twente streed om de laatste strohalm voor een jaar langer verblijf in de eredivisie. Normaal gesproken kun je aan het begin van het seizoen wel zo’n beetje uittekenen welke ploegen er om de onderste plekken spelen. Zo niet FC Twente. De vierde begroting van Nederland. In 2010 nog landskampioen. En toch zijn er nu de tranen in Enschede.

In het verleden was FC Twente een tamelijk sympathieke club. Regelmatig Europees voetbal en met spelers als Michael Mols en Arnold Bruggink een aantal sympathieke blikvangers. Van die sympathie is weinig over. Onder Joop Munsterman bouwden de Twentenaren een imperium op met de titel als kroonstuk. Maar terwijl de supporters in Enschede verwend raakten, bleek het imperium gebouwd op luchtkastelen en dubieuze contracten. FC Twente werd gered door de gemeente Enschede en kon in ieder geval de status van eredivisionist behouden.

Met name dat laatste zette veel kwaad bloed. Vooral bij ploegen die in zware tijden de hoon van de Twente-supporters over zich heen kregen. Clubs die zelf ooit in de hoek zaten waar de financiële klappen vallen. Heracles dat eindelijk uit de schaduw van de grote broer stapt. FC Twente heeft nagenoeg geen krediet meer in de rest van Nederland. Dat FC Twente uitgerekend tegen Vitesse de definitieve dreun krijgt, is daarom wel tekenend voor het moeras waar de ploeg in beland is. Toen Vitesse financieel uitgeteld in de hoek lag, waren het de supporters van Twente die met een spandoek met “Faillietesse” erop, wat extra zout in de wonden strooide. Gisteren hing er een doek met het hatelijke “Jongens, het is maar een spelletje” in Gelredome. Voetbalsupporters vergeten niet. Het verdriet van Enschede is ook de zoete wraak van Arnhem.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту