Volgens de Deense bondscoach Age Hareide behoort Christian Eriksen momenteel tot de tien beste spelers ter wereld. De ex-Ajacied is bij Spurs de onbetwiste regisseur en heeft bij de nationale ploeg een status bereikt, met dienovereenkomstig verwachtingspatroon, die doet denken aan de glorietijd van Michael Laudrup. Het lijkt slechts een kwestie van tijd dat Eriksen de laatste stap zet naar de absolute top. Hij zou, ook in mijn ogen, de ideale opvolger zijn van Andrés Iniesta. Niet met dezelfde fluïde passeerbewegingen (want je ziet Eriksen zelden een speler passeren), maar wel met een vergelijkbaar spelinzicht en vermogen om kansen te creëren. En zelfs een betere traptechniek en doelgerichtheid. En toch zal Iniesta voortleven als de betere voetballer, ongeacht hun beider palmares.

opi-mazuroInteressanter is de vraag of Eriksen inderdaad gerekend mag worden tot de tien beste voetballers van dit moment. Hoe arbitrair, subjectief, misschien zelfs wel onzinnig zo’n rangschikking ook mag zijn, het is en blijft een leuke bezigheid. En niet alleen als eindejaarsactiviteit. Over de top vier zullen geen kamervragen worden gesteld. De volgorde is niet willekeurig, wel bespreekbaar. Messi, De Bruyne, Ronaldo, Neymar. Wilian zit de heren op de hielen. Maar dan wordt het al een stuk lastiger. Ga je ‘slechts’ uit van het moment, dan kun je niet om Mohamed Salah  en Robert Lewandowski heen. Maar wel om Harry Kane? Gaat Philippe Coutinho bij Barça een zekere top-tienplek veroveren?

Je ziet, het valt niet mee. Er zijn al negen namen de revue gepasseerd en dan hebben we Eriksen, maar ook Eden Hazard, David Silva, Tony Kroos, Isco of Paul Dybala nog niet gehad. En moeten we Iniesta, Luka Modric en Arjen Robben eigenlijk al afschrijven in dit kader? Och, de tien beste spelers… Het is onbegonnen werk. Maar als het dan toch per se moet:

1. Messi 2. De Bruyne 3. Ronaldo 4. Neymar 5. Wilian 6. Salah 7. Eriksen 8. Lewandowski 9. Eden Hazard 10. David Silva.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту