Dinsdag werden de bondscoach en directeur topvoetbal voorgesteld. Twee cruciale functies voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. De ene vooral voor de kortere termijn bij het Nederlands Elftal, de ander meer voor de lange termijn om een (nieuwe) Nederlandse standaard neer te zetten bij de selectie-elftallen. Na een aantal maanden de schuld bij jan-en-alleman neerleggen, is het nu weer tijd om met zijn allen vooruit te kijken. “We worden wereldkampioen!” zou Van Binsbergen roepen.

opi-publieksspeler1Degenen die volgens de publieke opinie namelijk schuldig zijn aan de huidige malaise van ons voetbal zijn inmiddels van het toneel verdwenen. De enigen die nog op dezelfde plek zitten of staan, zijn de voetballers. En die werden door Koeman voorzichtig gewaarschuwd, want hij miste weleens het plezier bij het Nederlands Elftal en kreeg het idee dat er spelers waren die dachten ‘we zijn weg bij de club en kunnen even uitblazen’. Let wel, het idee. Een aanname dus, zonder dat hij het direct van spelers had gehoord. Maar voor veel mensen wel een fijne tekst om te horen. Want de heersende mening is dat voetballers lui en verwend zijn.

Beter nemen ze een voorbeeld aan Federer, las ik in een zeer herkenbare column. Lekker gewoon gebleven en zonder tatoeages. Terwijl tatoeages gewoon de snorren van nu zijn. En voetballers verdienen veel. En ze worden gepamperd. In de ogen van menigeen is er zelfs sprake van beide euvels. Als die jongens dan vervolgens slecht spelen, krijgen zij ervan langs. Dan kijken we niet naar de oorzaken, maar naar randzaken. We vergeten de verantwoordelijke coaches en opleiders aan te spreken en leggen daarvoor in de plaats de nadruk op uiterlijk vertoon en een goed gevulde portemonnee. Laten we daar vanaf nu maar eens mee stoppen. Natuurlijk mag je vinden dat onze internationals enige bescheidenheid past en dat ze wat minder met plakplaatjes en klokkies bezig mogen zijn. Maar laten we niet doen of dát de redenen zijn voor de slechte prestaties. Want de jeugd van tegenwoordig is de jeugd van alle tijden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту