De Leidse studenten van LSVV’70 stuurden nog maar een paar weken geleden een tweetje de wereld in toen zij alle wedstrijden hadden afgelast, omdat het gruwelijk baggerweer was. Het was krap boven nul, de noordoostenwind maakte het er allemaal niet fijner op en er was geen zon te bekennen. Kortom, een normaal mens dacht er niet eens aan om de plek bij de kachel prijs te geven. En bij LSVV’70 zitten kennelijk normale mensen. “Voetbal is een hobby, een hobby moet leuk zijn, en voetbal is leuker als het niet vriest. Abc’tje. Fijn weekend nog!”

knip-waningGroot gelijk natuurlijk. Maar in Nederland zijn ook heel veel niet-normale mensen. Die vinden dat je niet zo moet zeiken en gewoon de wei in moet, ook als zelfs de poolvossen liever in hun hol blijven. Doe maar een trui aan en een sjaal om. Niet zeuren, voetballen. Er zijn er zelfs die denken dat we als Nederland hierom niet meer mee doen met de grote jongens. Want we zijn watjes geworden. Voor het gemak vergeten we dan maar even dat negenennegentig komma negenennegentig procent van de voetballers en negennegentig komma negenennegentig procent van de supporters (Feyenoorders schijnen daarvan uitgezonderd te zijn) voor hun lol voetballen of daarnaar kijken.

Het grote gelijk van LSVV’70 – en al die andere clubs die de wedstrijden er laatst gewoon uitgooiden – wordt deze weken bewezen. De mooiste amateurvoetbalweken van het jaar. De term “midweeks inhalen” wordt vaak als een angstaanjagend vooruitzicht aangekondigd als de winter net iets te lang dreigt aan te houden, maar ik ben juist een enorme liefhebber van midweeks inhalen. Clubs die begin april nog de helft van de competitiewedstrijden moeten spelen. Wat een weelde.

Zodra de lammetjes ronddartelen en de pollen mijn neusholtes kietelen, wil ik iedere avond wel voetbal. En dat is er dan ook. Steeds weer een ander cadeautje: blijkt er ineens zonder dat je het wist te zijn gespeeld in de 2e Klasse I of de 3e Klasse A. Misvormde en scheefgetrokken standen die na iedere inhaalwedstrijd langzaam hun geheimen prijsgeven en stukje bij beetje morphen naar 26 gespeelde wedstrijden elk. En dat allemaal zonder gevoelstemperaturen onder nul, noordooster stormen én mensen die klagen over mentaliteit en roepen dat je je op kou prima kunt kleden. Die mogen namelijk lekker thuis blijven. Hun wedstrijden zijn in februari immers al gespeeld, dan ga ik donderdagavond wel lekker op de fiets naar een kraker in de 4e Klasse G.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту