Wie ooit deslagvelden.nl heeft bezocht, zal vrijwel direct hebben begrepen waar het daar om gaat. Oude, versleten, krakkemikkige en karaktervolle stadions en stadionnetjes. Niets meer en niets minder. Op Twitter steekt de man achter deze site menig kunstgrasveld virtueel in de fik. Men zou wel eens kunnen gaan denken dat hij (ik dus) alles wat nieuw is verafschuwt. Het tegendeel is waar, beste lezer. Het probleem van de hedendaagse voetbalveldenarchitectuur is de eenheidsworst van de bouwsels langs de zijlijn en het totale gebrek aan verscheidenheid in de toestand van het plastic gras.

obs-marcoMaar er bestaan voorbeelden van hoe het wel kan. Zoals bij v.v. Internos in het Brabantse Etten-Leur. Die betrokken een aantal jaren geleden een volledig nieuw complex. En deden daar een paar dingen buitengewoon goed. Er staat namelijk een klein maar fijn hoofdtribunetje. Met een ietwat rare vorm en hier en daar zelfs een onlogisch deurtje! Daar tegenover ontwaren we een staantribune over de gehele lengte van het veld. Gek ding. Boven de ingang naar het hoofdveld staat een volledig overbodig afdakje. Je hebt er niks aan, want als het regent moet je toch echt doorlopen naar dat onoverdekte veld. Dat had dus niet gehoeven, dat afdakje. Maar het staat er toch en dat is mooi.

Internos verdient een dikke pluim voor haar complex, dat met fantasie en liefde is opgebouwd. Zelfs de dug-outs op de bijvelden krijgen een dikke voldoende. Gaat dat zien en deze keer kan de waarschuwing dat dat snel moet gelukkig achterwege blijven.

internos-a

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту