Afgelopen zondag was Ajax – PSV bij vlagen een kopie van Feyenoord – Ajax: een toonbeeld van quasi-volwassenheid. Met Joël Veltman als meest duidelijke voorbeeld. Liefhebbers zonder rood-wit hart veroordeelden zijn onsportieve gedrag, fans van Ajax vonden het juist goed. Want als Guardado of Van Bommel het doet, vinden we het professioneel. Andere veelgehoorde dooddoeners zijn de winnaars- en over-mijn-lijkmentaliteit die we zo hard nodig hebben nu ons voetbal in een diep dal zit. Voor dat laatste is zeker wat te zeggen, al is het ontbreken van die mentaliteit en kwaliteit vooral een gevolg van een gebrek aan persoonlijkheid.

opi-publieksspeler1Maar bij spelers als Veltman, Cillissen of Kazim is het allemaal zo gespeeld. Geacteerd. Het ligt er zo dik bovenop. Tuurlijk missen we soms iemand die zoals Van Bommel de botte bijl kan hanteren en af en toe het randje opzoekt om eroverheen te gaan. Maar die spelers doen het van nature en als extra, niet als doel op zich. En daar is het grote verschil genoemd met de rechtsback en nota bene aanvoerder van de Amsterdammers. Daarnaast past het ook niet bij de speelstijl van de club en het imago van Veltman en ik vraag me ook af of hij het nodig heeft.

Want toen vorig seizoen de discussie oplaaide over de positie van rechtsachter, bleek dat Veltman op veel punten beter scoorde dan Tete. Vooral vanwege zijn voetbalintelligentie. Wat Tete deed zag er allemaal spectaculair uit, maar Veltman was effectiever, zeker in het systeem van Peter Bosz. Veltman bleek de betere voetballer van de twee en daarom is het zo raar wat hij afgelopen zondag deed. En dat het ook nog eens werd toegejuicht. Want juist Ajacieden verwachten toch dat je opereert vanuit het voetbal en eigen kracht? Laten we daarom hopen dat het eenmalig was. Het zag er namelijk nogal geforceerd en lachwekkend uit.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту