Om de bezoekcijfers op Voetblah wat op te krikken, worden scribenten geacht een enigszins prikkelende titel voor hun stukken te componeren. Clickbait zo u wilt. Ik durf de weddenschap aan dat de titel van dit stuk niet aan de eisen van de eindredactie voldoet. Toch blijft hij staan. Gisteravond trakteerde FOXA�Sports zijn betalende kijkers op een documentaire over de oud-middenvelder van onder meer FC Groningen, FC Utrecht en PEC Zwolle. Het werd een ontluisterende kijkervaring.

knip-cardosoIn pasteltinten en begeleid door een AmA�lie-achtig pianodeuntje worden we door het rimpelloze voetballeven van Joost Broerse geleid. Een zorgeloze jeugd onder de rook van FC Utrecht. Beste maatjes met Ivar van Dinteren. Samen vanuit de jeugd van FC Utrecht naar FC Groningen. Zijn vrouw ontmoet bij een wandeling door Groningen. Een vrouw die eigenlijk niet van plan was met een voetballer te eindigen. Een studie sportmanagement in de avonduren. Spannender dan het Champions League-avontuur met APOEL Nicosia wilde het leven van Joost Broerse maar niet worden.

Aan het slot van de documentaire mag ook PEC Zwolle-speler Bram van Polen nog even zijn zegje doen over de nuchtere, geen domme dingen doende Joost Broerse. Het is veelzeggend dat FOX Sports erin is geslaagd om in een documentaire over misschien wel de minst interessante speler die de eredivisie heeft gekend, A�A�n van zijn concurrenten voor die titel aan het woord te laten. “Geen leider met grote trom”. “Niet iemand die snel met zijn vuisten op tafel slaat”. “Nuchter”. “Stabiel”. “Altijd een zeven”. Het is een keur aan lovende, maar uiterst saaie woorden die er uit de monden komt van zijn vrouw, zijn ouders, Ivar van Dinteren, Hans Nijland, Arjen Robben en een of andere inwisselbare commerciA�le jongen. a�?Een speler die zijn zaakjes ook buiten het veld prima op orde heefta�?. PEC Zwolle heeft in Joost Broerse ongetwijfeld een prima commercieel directeur – een goed lijdend voorwerp voor een documentaire is er niet aan hem verloren gegaan.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту