Ajax hoort niet in de Europa League te spelen en nu zijn ze – uitgerust en alA�- in de finale nog favoriet ook. Het maakt ook niet uit of dat daadwerkelijk zo is, want JosA� Mourinho is aan het woord. Vast staat dat Manchester vele malen rijker is, iets waar Ajax op de wedstrijddag naar knipoogt in een videootje. Het spel is begonnen en bij Mourinho is dat altijd een koude oorlog. De Portugees is een grootmeester in illusionisme, vooral in Europees verband. De zwaar geblesseerde Zlatan plaatst beeldmateriaal op Instagram waarin hij suggereert de finale te kunnen spelen. Ik krijg flashbacks naar een eerder grapje van United toen een ‘herstellende’ Wayne Rooney, die bier dronk tijdens een voorafgaande wedstrijd, in de return tegen Bayern MA?nchen ineens speelde. Een uur lang drukte hij flink zijn stempel voordat Van Gaal en co orde op zaken stelden tegen zijn latere club. Het duurt even voordat mijn gezonde verstand me geruststelt.

obs-poetius“Ik ben Harry Potter niet”, zei Mourinho ooit. Allicht niet, maar als geen ander kan hij de aandacht afleiden. Hij zou een geweldige stand-in zijn als presentator van Mindfuck. Zijn vermakelijkste stunt was het belangrijk maken van Liverpool-aanvaller Peter Crouch. Mourinho beefde en sidderde voor diens lengte en kopkracht. De Engelse media richtten hun schijnwerpers op de slungelige Crouch, die bezweek en in de return van het Europese tweeluik uiteraard geen knikker raakte.

Ik ben niet van complottheorieA�n, maar Keje Molenaars nieuwtje over de fitheid van Onana en TraorA� doen me de haren te berge rijzen. Dit is niet het zoveelste leugentje van een advocaat, dit is infiltratie van de MI6! MI staat hier voor Mourinho Intelligence. Een complottheorie vermoeden achter de aanslag in Manchester zou belachelijk en ongepast zijn. Wel vrees ik Mourinho’s handigheid om zijn team ermee te motiveren: breng de prijs mee voor de mensen die in pijn en angst zitten om wat er gebeurd is, droog hun tranen met onvoorwaardelijke inzet! Ik hoor het hem zeggen en kan het hem moeilijk kwalijk nemen als hij de verschrikkingen hiervoor aangrijpt.

Het is de winnaar ten koste van alles toch weer gelukt om de tegenstander te ontregelen. Listigheid, tactisch meesterschap en misbaar als brandstof op weg naar prijzen. Alleen de winnaar telt, alleen de trofeeA�n glanzen jaren nadien nog steeds, toch? No way JosA�, wij wanhopen niet. Wij denken aan Oranjes tweede plaats van 1974 en beseffen dat onze club ook de harten van miljoenen voetballiefhebbers heeft gestreeld. DA?t is wat de mensen zich over pakweg tien, twintig jaar herinneren.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту