Zomerleegte drukt het gemoed van de junk. Van stompzinnige transfergeruchten kan een hulpeloze verslaafde niet leven, van incidenteel passerende Oranje Leeuwinnen evenmin. Nietszeggende oefenpotjes functioneren als mislukte methadon; hoogstens voorkomen ze dat je sterft van ellende. Kortom: iedere klein beetje liefhebbert zit onderhand woest te shaken van de onthoudingsverschijnselen. Geen paniek, blijf rustig trillen en houd dat alsjeblieft nog een paar daagjes vol. Komend weekend beginnen we weer, met het smakelijke aperitiefje dat Johan Cruijff Schaal heet. Laat ik Vitesse tippen, gewoon voor de leuk. Schoppertje Bruns maakt de winnende.

obs-gijsDe winnaar van de Johan Cruijff Schaal mag bij dezen verklapt zijn, verder is 2017-2018 een onbeschreven blad. De zomerlucht is zwanger van verwachting, daar niet van. Zou Feyenoord het zeldzame kampioenskunstje kunnen herhalen? De stadionclub heeft slim gewinkeld. Zou PSV überhaupt overzomeren in Europa, of is zelfs dat te veel gevraagd? Zou Luuk de Jong er meer dan vijf maken? In ieder geval wordt hij niet langer door grote broer op de vingers gekeken. Zou het Ajax lukken een grote prijs te pakken, voor ons aller Appie? Donny is er klaar voor. En wie wordt de vrolijke surprise van het seizoen? Mijn wilde gok: een ontketend huurlingenleger uit Breda. En Excelsior degradeert. Jammer van alle sympathieke inspanningen op Kralingen, maar het is de hoogste tijd.

De eredivisie mag machtig interessant wezen, het meest nieuwsgierig ben ik naar de nakende terugkeer van een pleintjesvoetballer uit Amsterdam Zuidoost. Urby Emanuelson spreekt zelden met zijn mond, terwijl zijn linkervoet goed kan praten. Urby’s voet verdwaalde echter hopeloos in halfgare plaatsen als Bergamo, Verona en Sheffield. Hoe druileriger de stad, hoe zwijgzamer zijn voet. Het intrieste dieptepunt bereikte de voet in Sheffield. Urby zat daar echt voor de kat z’n poes; zijn voet deed slechts zestien minuten mee in een officiële wedstrijd. Urby’s mond heeft inmiddels weer gesproken. Zijn mond zegt dat Urby de oude Urby weer wil laten zien. Kan Utrecht zijn gouden linker wakker kussen? Ik hoop het.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту