Afgelopen zaterdag werd het sprookje van Fortuna Sittard werkelijkheid. In een uitverkocht huis boekte de plaatselijke trots een overwinning op Jong PSV, waarmee de tweede plaats in de Jupiler League achter kampioen Jong Ajax werd veiliggesteld. Omdat de beloften uit Amsterdam niet kunnen promoveren, betekent dit dat ‘Vrouwe Fortuna’ na 16 jaar afwezigheid weer terug is in de eredivisie. Een van de blikvangers bij Fortuna was dit seizoen een exponent uit de eigen jeugdopleiding, Perr Schuurs. Toenmalig coach Sunday Oliseh bombardeerde het toptalent voor aanvang van het seizoen zelfs tot aanvoerder van de Limburgse ploeg. Een aanvoerder van achttien jaar jong in het betaald voetbal? Volgens criticasters een niet eerder vertoonde, maar bovenal gewaagde zet.

In de loop van het seizoen ontpopte de jongeling zich daadwerkelijk tot de leider van het elftal. Schuurs maakte indruk met uitstekende verdedigende acties, maar ook met enkele heerlijke doeltreffende schoten van afstand. Een transfer naar een (top-)club in de eredivisie zou een logische stap zijn. Zelf was Schuurs daar echter nog niet zo van overtuigd. Toen een verslaggever van FOX Sports halverwege het seizoen vroeg waar hij volgend jaar zou spelen, antwoordde Schuurs dat hij niet per se weg hoefde bij Fortuna Sittard. ‘’Ik speel al bij de mooiste club van de wereld’’, gaf hij te kennen. Ondanks interesse van enkele topclubs verlengde hij zijn contract in Sittard. Enkele weken daarna kwam het toch tot een overeenkomst met Ajax, waarvan hij dit seizoen op huurbasis in Sittard mocht afmaken.

Dat Schuurs een Fortunees in hart en nieren is, werd zaterdag nog maar eens onderstreept. Na afloop van de wedstrijd werden de spelers van Fortuna één voor één het podium op geroepen, de aanvoerder als laatste. Vechtend tegen zijn vreugdetranen liep hij daar, in een kolkend stadion over de rode loper, zijn jongensdroom tegemoet. Promotie naar de eredivisie, met zíjn Fortuna Sittard, in zíjn stadion. Het stadion waar hij in zijn jeugd zelf op de Ricksen-side stond, zijn cluppie naar voren schreeuwend. De supporters waren trots op hun oogappel, trots op Perr. Want Perr Schuurs is een kind van de club, een kind van Fortuna Sittard, uniek in zijn soort.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту