“Is Peter er al? Hij heeft toch altijd zo’n rolletje ducttape bij zich? Het gapende gat in mijn linkerschoen is zo groot dat Freek er al een oogje op heeft…”

“Peter is dun op d’n mest en zit op de wc. Die heeft gisteren kacheldik lopen barbecuen. Je weet wel, ene kant verbrand en andere kant lauwe marinade. Dat werkte nogal op de darm.”

“Waar zit hij dan? Zit hij op het toilet bij de douches? Er hing een blaadje in de kantine dat het water is afgesloten. Heeft hij dat niet gezien?”

De deur van de kleedkamer opent zich en een lijkbleke Gijs kijkt glazig voor zich uit. Zijn terugtrekkende haargrens wordt streng bewaakt door een klein streepje katerzweet.

“Hier Gijssie! Aan de tepel van Marietje Grolsch gehangen, maatje? Fijne linksback die je er bent! Wat is de tactiek vandaag? Gaan we de rechtsbuiten van het veld af kotsen?”

knip-ceaz copy“Niks aan de hand, voel me prima. Even aan de stoelgang werken met een sigaretje en dan ben ik weer de Materazzi van veld 5”, zegt Gijs dapper.Gijs gooit z’n tas in de hoek en loopt naar de wc bij de douches. Uit het wc-hokje klinkt een zenuwachtig rammelen van een hendeltje dat ketst op porselein. De deur zwaait open en een bezwete Peter kijkt in lichte paniek de kleedkamer in. Gijs passeert de moeilijk kijkende Peter, terwijl hij een pakje peuken uit z’n achterzak haalt. Een seconde later staat Gijs oog in oog met de saté-explosie van Peter.

Dat aanzicht wordt hem teveel. Gijs’ ogen draaien weg en hij slaat z’n hand voor de mond. De complete kleedkamer richt z’n blik op de golvende beweging in de keel van Gijs. Zijn wangen bollen op en tussen zijn vingers vormt zich een fonteintje kots. Nog geen seconde later is de dam van vingers gebroken en staat hij met een indrukwekkende straal de douchegoot te vullen met een als kattenvoer ogende substantie. Even is het stil. Gijs tuft de laatste stukjes weg en kreunt met een olijk gezicht door de kleedkamer: “Saté!”

Trainer, die alles vanuit de hoek van de kleedkamer heeft aanschouwd, zucht diep en zegt: “Oké, nieuwe opstelling. Vandaag 3-4-3. Geen backs.”

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту