Spoiler alert! Het kan maar beter gezegd zijn, dus bij dezen. Als je niet wilt weten hoe de finale vanavond afloopt, lees dan tot hier en niet verder. Op de BBC zeggen ze dan: “If you dona��t want to know the scores, look away now.” Anderzijds: als je maar moeilijk met wedstrijdspanning kunt omgaan en jezelf een driedubbele hartaanval met vergeefse reanimatie wilt besparen, laat mij je dan geruststellen. Dit verhaal wordt niet origineel, verre van zelfs. Alles wat erin staat is eigenlijk al eens eerder gebeurd. En voor zover dat niet zo is, hebben vele profeten op sociale media het allang voorspeld.

knip-gijsHet is woensdag 24 mei 2017. Justin is achttien jaar, net als zijn vader Patrick op woensdag 24 mei 1995. Patrick begon op de bank en zo ook Justin. Ajax probeert wel aanvallend te voetballen, maar het lukt nauwelijks. Manchester United laat zich niet onder druk zetten. Paul Pogba hangt een beetje Mr Cool uit op het middenveld en denkt dat hij alles kan maken. Door zijn hooggeheven been wordt Kasper Dolberg bijna onthoofd. Peter Bosz kijkt ernaar en overweegt een karatetrap, maar bedenkt zich. Hij besluit tot een schaapachtig lachje en een weinig charismatisch wegwerpgebaar. We zien een schaakwedstrijd. Ajax wil wel, maar kan niet. Het Engelse spel is niet om aan te gluren. JosA� Mourinho zal dus wel trots zijn op deze wanprestatie. De tweede helft vordert. Iets moet deze patstelling doorbreken.

We leven in minuut zeventig. Justin is warm. De onzichtbare Dolberg wordt verrassend opgeofferd. We lijken op een slopende verlenging af te stevenen, maar in de vijfentachtigste minuut gebeurt het. Graag geef ik het woord aan onze radioverslaggevers Arno Vermeulen en Jack van Gelder.

Arno: a�?Younes terug naar Ziyech. Schiet een keertje met rechts jongen, schiet, nee, geeft hem aan Klaassen, Klaassen, komt ie voor het schot nee, de een-tweea�� Kluivert, Kluivert, is het KLUIVERTa�� JAAAAAA!!!! JUSTIN KLUIVERT, 1-0 AJAX, AJAX 1-0! ZES MINUTEN! KLUIVERT! JUSTIN KLUIVERT!a�?

Jack: a�?HIJ ZIT ERIIIIN!!!! HIJ ZIT ERIIIIN!!!!a�?

A: a�?JACKIE! JACKIE!!a�?

J: a�?HIJ ZIT ERIIIIN!!!! HIJ ZIT ERIIIIN!!!! OHOHOHOHOHOOOOH!!!! JONGEJONGEJONGEJONGEJONGE! JUSTIN KLUIvert! Onvoorstelbaara��a�?

A: a�?Goeie invaller.a�?

J: a�?Oh, moet je Davy Klaassen zien. Wat die allemaal niet heeft meegemaakt, die staat aan de basis van die goal! Tsjongejongejongea��a�?

A: a�?Hij heeft zijn shirt verkeerd aan om, hij heeft zijn shirt verkeerd om aan gedaan. HAHAHAHA! IK, zegt-ie, ik Justin Kluivert, eigen kweek Ajax, IK scoor een doelpunt in de Europa League-finale!a�?

J: a�?Hij heeft zijn shirt inderdaad verkeerd om aan gedaan, heeft-ie uit en aan gedaana��a�?

A: a�?Hij blijft op de been tegen Fellaini, tegen Smalling en scoort gewoon 1-0, met nog VIJF minuten te spelen, dat mag Ajax niet meer laten lopen. Er komt een invaller in, Mata bij United, maar Ajax leidt, o wat een feesta��a�?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту