Het was geen vetpot voor PEC Zwolle afgelopen seizoen. Toegegeven, na twee seizoenen linkerrijtje, een gewonnen beker en een kortstondig Europees avontuur waren de Zwollenaren misschien een beetje boven hun stand gaan leven. Toch was het even slikken dat PEC zich afgelopen seizoen pas op de voorlaatste speeldag veilig wist te spelen. Toen ik nog wel eens in het toenmalige Oosterenkstadion kwam, speelde – toen nog – FC Zwolle nog ‘gewoon’ in de eerste divisie. Succes went kennelijk snel.

obs-cardosoHet moeizame laatste seizoen ten spijt, kreeg Ron Jans het Zwolse afscheid dat hij verdiende. Zoals dat gaat met trainers die populair zijn, wordt de toekomst toch altijd een beetje ongewis als de trainer vertrekt. Het vertrek van Louis van Gaal is Ajax amper te boven gekomen en Peter Bosz kreeg het zelfs in één jaar voor elkaar om zich onmisbaar te maken in Amsterdam. Zo was het ook een beetje toen duidelijk werd dat er een eind ging komen aan het tijdperk Jans. Dat PEC Zwolle al snel een trainer vond, bood enig vertrouwen; dat die trainer de afgelopen jaren actief was in de Australische competitie temperde dat vertrouwen weer.

Nu we tien wedstrijden onderweg zijn, kunnen we voorzichtig stellen dat er leven is na Jans. PEC Zwolle is de trotse nummer drie in de competitie en speelt bovendien alleraardigst voetbal. Aan de hand van Ryan Thomas en met een opgeleefde Younes Mokhtar en Younes Namli is het fijn kijken naar PEC. Na een seizoen lang bibberen, kun je nu weer gewoon voor een wedstrijd van PEC Zwolle gaan zitten en vooraf eigenlijk al weten dat het wel goed gaat komen. Om de status van Ron Jans te bereiken, zal John van het Schip waarschijnlijk eerst een KNVB Beker moeten winnen, maar voor nu is er alle vertrouwen in een goed huwelijk. Laat Van ’t Schip alsjeblieft een paar seizoenen in Zwolle blijven hangen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту