“Witheet” was hij naar eigen zeggen over de actie van Alireza Jahanbakhsh. John van den Brom had het niet over een elleboogstoot, niet over een schwalbe en ook niet over een tackle met twee benen op kniehoogte. Nee, Jahanbakhsh had het in de wedstrijd tegen Roda JC in zijn hoofd gehaald om ter hoogte van het middenveld in volle dribbel de bal een aantal keer hoog te houden. Dat was het.

obs-cardosoToegegeven, dat AZ ondanks een karrenvracht aan kansen niet wist te winnen van de ploeg uit Kerkrade zal het gemoed van Van den Brom op dat moment geen goed hebben gedaan. “Misplaatste arrogantie”, zo typeerde de trainer van AZ de actie van diens sterspeler. En dat is precies waar ik moeite mee heb. Alireza is al het hele seizoen de absolute uitblinker van de Alkmaarders die tot nog toe een uitstekend seizoen doormaken. Ook gisteren was het bij vlagen weer smullen geblazen en was het in de eerste helft een godswonder dat AZ maar twee keer wist te scoren tegen Roda JC. De actie van Jahanbakhsh was een letterlijk hoogstandje van een rasvoetballer die houdt van de bal.

Spelers als Neymar en in het verleden Ronaldinho krijgen en kregen nog weleens milde kritiek te verduren omdat hun frivoliteiten niet altijd het hogere doel dienen: namelijk wedstrijden winnen. Mede daarom wordt Messi zo bejubeld, omdat zijn acties tegelijkertijd fenomenaal én dodelijk effectief zijn. Maar wat we vooral niet moeten vergeten in een voetbalwereld waar met miljoenen wordt gesmeten en winst het enige is wat telt, is dat voetbal bovenal een spel is. Voetbal is er om supporters en voetbalkijkers te vermaken, maar voetbal is er ook omdat er mensen zijn die liefde hebben voor het spelletje. Alireza Jahanbakhsh is zo’n liefhebber. Een voetballer die verliefd is op de bal en daar het liefst de hele dag iets moois mee wil doen. Die hou je niet tegen door te zeggen dat zo’n actie niet getuigt van respect voor de tegenstander. Als er iets ‘misplaatst’ was gisteren in Alkmaar, dan is het de reactie van John van den Brom.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту