Het was donker op de bovenverdieping. Slechts het licht in de badkamer brandde. Moe en fris gedoucht, na een drukke dag. Een walm achtervolgde me. Stoom, deodorant. Mijn jongste zoontje lag net in bed. Ik kroop bij hem onder de wol. Dicht tegen elkaar aan. Nog even kroelen voordat de nacht begint. Toen zoonlief nog heel klein was, noemde hij het ‘samen slapen’.

obs-jaapdamHij was drie. Gingen we de oudste naar de training brengen. Vooraf een balletje trappen, meter of tien. Aannemen, terugspelen. Serieus en gedreven. Apetrots na een complimentje. “Pap, wanneer mag ik met de grote jongens meedoen?” Al op jonge leeftijd had hij het voetbalvirus te pakken. Heftig, hardnekkig en ongeneeslijk. Net als ik.

“Ik heb een verrassing”, zei ik. En kriebelde met mijn tenen zijn rechterbeen.
“Wat dan?”
Hij ging rechtop zitten, volledige aandacht.
Ik vertelde dat ik twee kaartjes had geregeld voor een thuiswedstrijd van Chelsea. Zijn favoriete club uit het beloofde voetballand. Hand in hand tussen de zingende supporters naar het stadion lopen. Plaatsen vlak achter de dug-out, de Engelse passie voelen op de tribunes. Overnachten in het Chelsea-hotel, rondleiding door Stamford Bridge, de volgende dag ook nog naar Wembley. Een week voor Kerst, volop gezelligheid in Londen. Sfeer, lampjes en overal blije mensen. Op pad met mijn vriendje. Zonder de meiden en bemoeiachtige broer. Geen huiswerk, niet de hond uit hoeven laten. McDonald’s, misschien wel drie keer. Alleen wij tweeën. Met onze liefde. Voetbal.

Ik had mijn tanden gepoetst. Dan maak ik altijd nog een rondje langs mijn kroost, voor het slapen gaan. Hij lag overdwars in zijn bedje. De iPad stond nog aan, had hij stiekem tevoorschijn getoverd. Een filmpje. De mooiste doelpunten van Chelsea. Vriendje kan niet wachten. En ik ook niet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту