Afgelopen weekend werd Mike van der Hoorn in de rust gewisseld bij Swansea City, nadat hij een penalty had veroorzaakt waaruit de tegenstander scoorde. En velen van u zullen hiermee hun oordeel over hem bevestigd zien: matige verdediger, mislukt bij Ajax, tegen beter weten in vertrokken naar Swansea, waar hij amper speelt omdat-ie simpelweg tekortkomt voor de Premier League…

opi-mrvoetblah1Toch is dit hardnekkige beeld van de centrale verdediger uit Almere allerminst terecht. Sterker nog, Mike van der Hoorn is dit seizoen een van de weinige Nederlandse voetballers die wekelijks speelt in een Europese topcompetitie. Van der Hoorn kwam al in 24 wedstrijden in actie voor Swansea en speelde hierin tegen alle grote spitsen van de Premier League. En laten we zijn laatste Ajax-seizoen niet vergeten.

Onlangs vertelde hij op NOS.nl dat hij met onderstaande kopgoal tegen Twente een voorschot nam op het kampioenschap (dat een week later niet kwam). Hij verzuimde echter te benadrukken dat hij in de maanden daarvoor samen met Nick Viergever (ook al zo’n ondergewaardeerde speler) het vaste centrale verdedigingsduo Veltman/Riedewald verving en een ijzersterke reeks neerzette, waardoor Ajax de titel kon oprapen. Van der Hoorns prestaties achterin werden verbloemd door het echec in Doetinchem en het aanpalende hoongelach over het feit dat Frank de Boer zijn spits Milik had vervangen en Mike als stormram had geposteerd in de laatste minuten. Dat Swansea hem vervolgens kocht, vond iedereen maar raar.

Van der Hoorn werd afgelopen weekend inderdaad gewisseld in de rust. De stand was toen 1-0 in het nadeel van zijn ploeg en de manager stapte af van zijn gebruikelijke systeem. Na zijn wisselbeurt liep tegenstander Brighton & Hove Albion echter simpel uit naar een 4-1 overwinning. Gisteren stond Mike weer gewoon 90 minuten op het veld en won zijn ploeg met 2-0 van Sheffield Wednesday. In de kwartfinale van de FA Cup treft Swansea nu waarschijnlijk Tottenham Hotspur en mag Van der Hoorn andermaal proberen een spits van een paar honderd miljoen euro het scoren te beletten. Als zorgvuldige, no-nonsense verdediger die, ondanks de scepsis in Nederland, gewoon zijn werk doet.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту