Het is volstrekt begrijpelijk dat Mitchell Dijks onlangs Het Kanaal over is gevlucht. De bonkige linksback stond aanvankelijk niet te springen, maar tekende na ampel beraad met zichzelf en zijn omgeving toch maar een huurovereenkomst bij Norwich City. Wekelijks de Ajax-bank verwarmen is ook geen feest; daar zit je negentig minuten naar de chagrijnige snufferds van JaA?ro Riedewald en Kenny Tete te koekeloeren. Liever doet Mitchell een heldhaftige poging om op het tweede niveau van Engeland zijn dik betaalde tegenstrevers te terroriseren.

opi-gijsWie Mitchell voor het eerst langs die zijlijn ziet denderen, denkt misschien naar een houthakker te kijken in plaats van naar een ambitieuze voetbalprof. Het oogt dikwijls slungelig, onbeholpen. Over een buitenaardse techniek beschikt hij niet en een spitsenkiller is hij evenmin. In de zoemende kakofonie van kritische babbelgeluiden in allerhande televisieprogrammaa��s komt Dijks er bekaaid van af. Hij lijkt immers maar een beperkte verdediger; zo kan hij amper koppen, opmerkelijk voor iemand van ruim een meter negentig. Dat hij tegen Wigan met het hoofd zijn eerste doelpunt ooit maakte, vergeten we voor het gemak. Zijn goedgelovige voorzetten komen zelden aan en zijn vroegere lerares Engels zal ook niet trots zijn geweest op het haast hilarische interview dat hij weggaf op de website van zijn nieuwe club.

En toch komt hij er wel, die slungelige jongen uit Purmerend. Mitchell heeft specifieke kwaliteiten waardoor hij verder zal komen dan tijdens alle opgeleukte kantinepraat op onze beeldbuis wordt voorspeld. Hij is sterk als een grizzlybeer en even breed als lang. Voor zoa��n uit de kluiten gewassen gozer is hij zeker niet langzaam. Hij gooit de beuk erin, heeft een indrukwekkende tackle, doorzettingsvermogen en verzaakt nooit. Verdedigend is hij goed genoeg en aanvallend staat hij zijn mannetje, hoewel het hoog tijd wordt dat er eens een goaltje valt uit zoa��n hoopvol voorzetje van hem. Dijks leeft voor zijn sport, zorgt uitstekend voor zijn grote lichaam en bekijkt zelden een discotheek van binnen. En als hij het even niet meer ziet zitten, gaat hij yoga doen of belt hij zijn mental coach.

mitchell-dijks-c3hwtrhweaycclwMitchell zou straks zomaar kunnen promoveren met The Canaries. En ik durf zelfs te stellen dat hij met bovengenoemde kwaliteiten in het rechterrijtje van de Premier League meekan. Tot Oranje zal hij het waarschijnlijk niet schoppen; in de Zeister bossen is meer oog voor reserve vleugelverdedigers uit de eredivisie (Tete, Brenet) dan voor constante spelers die wekelijks een basisplaats hebben in het Engelse voetbalwalhalla (Pieters, Van Aanholt). Of is Dijks op aarde om deze bizarre trend te doorbreken?

– de triomfantelijk poserende Dijks komt van twimg.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту