In de weken voorafgaand aan de knetterende competitiekraker tegen Willem II tellen dochterlief (vijf) en ik de nachtjes slapen af. Als het eindelijk zover is, stappen we zwanger van positieve verwachtingen op de fiets. Ik probeer uitleg te geven over de verloving tussen Barça en Jaspertje Cillessen.

obs-gijs“De keeper van Ajax gaat weg naar een andere club. Dat kost twaalf miljoen euro.”

“Wat?! Dat kan toch niet? Twaalf miljoen tweeëndertig honderdduizend tachtig miljoen, dat is echt gestoord, papa.”

“Klopt. Het is eigenlijk heel raar, maar bij voetballers is dat normaal. Maar daarom is er een andere keeper, die gaat vanavond meedoen. Die heet Boer. En hij heeft negen vingers…”

“Hoe kan dat nou weer, pap?”

“Ja, goeie vraag. Ik geloof dat hij ooit ging klussen op het dak. Toen viel-ie van het dak en bleef zijn pink ergens hangen. Daarna was ie z’n pink kwijt. Maar ik weet het niet helemaal zeker.”

“Maar papa, hij was hem dus echt kwijt! Want als je je pink terugvindt, kun je hem vastlijmen.”
Tijdens de warming-up blijkt de kleurrijke Kameroener Onana het doel te verdedigen.

“Is dat die keeper met negen vingers?”, vraagt dochter hevig gefascineerd.

“Nee, die staat daar. Die trapt nu de bal. Zie je hem?”
Ze ziet hem niet, want ze kijkt naar de F-Side. Daar wordt tegenwoordig weer gezongen. Vervolgens vertelt de stadionspeaker de opstellingen: “Op doel, met nummer 24, André Onana!”

“Papa, is DAT nou die met negen vingers?”
Niets zo intrigerend als negen vingers.

In de negentig daaropvolgende minuten wordt een impotent Ajax gênant gepiepeld door de koninklijke kruikenzeikers uit Tilburg. Coach-accountant Van de Looi heeft het prinsheerlijk voor elkaar. Na beide doelpunten van de ontketende bezoekers klapt Onana z’n tien vingers stuk, schijnbaar om de positiviteit erin te houden.

Diederik Boer e039537f3bf644d8a979d23f3c2f895c5bd53d2cIn het laatste kwart regent het dieptreurige Ajax-dieptepunten. Terwijl op de tigste Arena-grasmat een lamgeslagen Ajax-elftal hard bezig is sportief te overlijden, beginnen in het onrustige vak naast ons ‘supporters’ te matten met stewards. Enkele opgefokte jongeheren moeten kennelijk hoognodig aantonen dat zij de baas zijn in deze arena. Niet de stewards. En al helemaal niet Ajax. Doodsbange, met bier besmeurde kinderen vluchten aan de hand van paniekerige ouders het stadion uit. Dochter heeft er geen erg in. Stuurs tuurt ze voor zich uit, een duim in haar mond, een hand op mijn bovenbeen.

“Ik ben boos op Ajax. Ik vind dat ze het niet goed doen”, zegt ze verongelijkt. Daar hebben meer mensen last van. Hopelijk heeft in vak 424 iedereen z’n vingers nog.

– het illustratieve bewijs komt van ajaxshowtime.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту