knip-gijsWaarschijnlijk ken je het verhaal wel. Hij was twaalf en wilde een tennisbal van het dak halen. Dat lukte, maar het had geregend en de dakgoot was glad. Bij het naar beneden klimmen gleed de jongen weg, terwijl zijn rechterhand bleef haken. De tennisbal was terecht, maar zijn pink kon hij vergeten; die was op het dak achtergebleven. Een keeper moet ook geen tennisballen willen pakken, zou je kunnen denken.

Diederik Boer heeft dus negen vingers. Dit fraaie voetbalfeitje mag net zo bekend worden verondersteld als het eeuwige rugnummer van Appie Nouri. De incomplete hand van Diederik heeft in onze kinderkamer een onuitwisbare indruk achtergelaten. De fascinatie grenst aan het oneindige. Sinds jaar en dag is het verschijnsel van de negenvingerige keeper daarom een frequent terugkerend gespreksonderwerp binnen ons gezin. Tegenwoordig wordt er zelfs levendig over gedroomd. Ik citeer onze oudste dochter (zeven lentes jong):

Diederik Boer e039537f3bf644d8a979d23f3c2f895c5bd53d2c“Gisteravond toen ik in bed lag toen dacht ik aan die keeper die zijn pink kwijt was toen hij kind was en op het dak ging. En toen viel ik in slaap en toen ging ik dromen over ik en Julia (haar kleine zusje, red.). En Julia was de keeper van Zwolle en ik was Onana en wij gingen samen toen wij een kindje waren toen gingen wij op het dak klimmen en toen verloren wij allebei ons duim. En toen gingen we naar het ziekenhuis lopen en toen gilden we in iedere straat ‘Aaaaaah!!!’ Want we schrokken er een beetje van. Maar toen ik wakker werd moest ik lachen!” Ze schatert het uit.

Regelmatig dromen of filosoferen over negenvingerigheid heeft zo zijn voordelen. Bij ons thuis kennen we geen enkele angst voor negenvingerige mensen. Wij vinden dat heel normaal. Maar een tennisbal op het dak laten we lekker liggen. Die is het niet waard om een vinger voor te verliezen.

– de foto komt van ajaxshowtime.com.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту