“Keer om”. Het waren de laatste woorden van mevrouw G. Maps voordat het scherm van mijn telefoon op zwart ging. Daar stond ik midden op het fietspad, één voet op de stoep, verloren in Osdorp. Ik fietste door naar iets dat op een winkelcentrum leek en sprak een groep tienermeisjes aan, allen gebogen over hun telefoon. Ik liet mijn verouderde toestel zien, dat in een ver verleden het nieuwste model Samsung was. “Uitgevallen. Wat een pech, hè. Zeg, kunnen jullie me helpen, ik moet naar de Noorderakerweg.” Eerst keken ze naar mij, toen naar elkaar, toen weer naar mij, waarop één meisje sprak: “Sorry mevrouw, geen data.” “Whatever”, mompelde ik.

obs-annemarie1In dierenwinkel Discus Nieuwkoop waren ze een stuk behulpzamer. De man achter de kassa haalde een papieren kaart vanonder de toonbank tevoorschijn en wees met zijn vinger naar een flinterdun streepje. “U bent heel dichtbij.” Tien minuten later was ik bij mijn afspraak, een groepsgesprek met tien kinderen die meededen aan een fotoproject in de buurt. Ze gingen mij het hemd van het lijf vragen over het vak van sportjournalist. Voor de zekerheid had ik me voorbereid op het ergste. “Hoeveel stukken schrijf je per week?”(weinig). “Schrijf je de hele dag?” (zelden). “Haal je altijd je deadlines?”(nooit).

De zorgen bleken onterecht. Er werd gevraagd of ik Messi weleens had ontmoet (toevallig wel), of ik schrijven leuk of soms ook irritant vond (best leuk en soms ook irritant) en of ik zelf ook voetbalde. “Ja”, zei ik. “Vinden jullie dat raar?” Nee, dat vonden ze niet. Sterker nog, toen ik een Voetbal International van vorig jaar uit mijn tas haalde en vertelde over het EK vrouwenvoetbal klonk het in koor: “Lieke Martens!” Ik zei dat ik verbaasd was dat ze haar kenden. “Natuurlijk”, zei een jongen naast me. “Ze is de beste van de wereld.” Hij wist ook dat ze bij Barcelona speelde, net als Messi (“Heb je die echt ontmoet?” Ja, echt.) en toen ik even later vroeg wie van de kinderen er vastbesloten was om net zo goed te worden als Lieke, stak ook hij zijn hand in de lucht. Het was de tocht naar Osdorp meer dan waard.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту