– Officiële dienstmededeling van de hoofdredacteur –

Na ampel overleg met pater familias en eindredacteur @heinscatchup heb ik besloten om – precies tien jaar na onze eerste post over Winston Bogarde – de stekker uit Voetblah te trekken.

De voornaamste reden is het gebrek aan urgentie dat ik voel wat betreft de positie van Voetblah in het voetbalmedialandschap. Voetblah begon in 2008 als eerste (?) voetbalblog dat het gehele ‘alternatieve’ voetbalspectrum bediende: van nostalgie tot innovatie, van bezingen tot bekritiseren, van kelderklasse tot Champions League en van poëzie tot fotografie. Toen was dat nieuw; nu hebben al deze niches hun eigen podia gekregen. Hierdoor is het steeds lastiger om ons te onderscheiden in het overvolle aanbod. Daarnaast is in 10 jaar alles ook wel zo’n beetje gezegd. Het 10-jarig jubileum is dan ook een mooi symbolisch moment om ermee te stoppen.

In de afgelopen 10 jaar hebben we een hoop bereikt. Aanstaande zaterdag vindt op Woudestein De Wedstrijd van de Toekomst plaats; een spelregelexperiment in navolging van ‘onze’ Avant Garde Cups 1.0 en 2.0. Vorig jaar nog zetten we een ludieke crowdfundingsactie op om het vermeende financieringstekort van 5000 euro voor de droomtransfer van Dennis Kaars naar Sparta te overbruggen. We organiseerden (mede) de retro-voetbalevenementen In den Ban van Abe, Ballen op de Berg en Hargabal; en stonden (mede) aan de wieg van het nu florerende magazine voor voetbalcultuur, Staantribune.

Maar we zijn vooral trots op onze pioniersrol in het verbreden van de voetbaljournalistiek en het bieden van een podium aan jong talent. Van tactieknerd Wes Beuvink tot Mr. Afkicken Yordi Yamali; van ‘Korte Corner’ Jan Beuving tot ‘Eindsignaal’ Frank Heinen; ze schreven voor Voetblah 3 á 4 observerende, opiniërende of knipogende alinea’s van 350 – 500 woorden. Op deze vertrouwde voet gaan we nog heel even door, maar na 18 mei 2018 houdt dat op.

Wat volgt is een slotakkoord van onze trouwste scribenten die hun Best of van Voetblah-posts zullen delen. Daarnaast vragen we vier bekende ‘voetbalminnende, doch normaliter niet over voetbal schrijvende’ Nederlanders om eenmaal een bijdrage te leveren binnen het Voetblah-idioom. Op 13 juni 2018 gaat definitief de stekker eruit.

Een dag later begint het WK.

 

PS. Wil jij het merk (niet Joop Buyt) Voetblah redden en laten voortleven in een andere vorm? Maak een plan, leg het aan ons voor en wie weet erf je onze url, twitterschare, Facebook-following en hostingkosten.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту