Er zijn van die trainers die je iets meer geluk gunt. Soms komt geluk met de tijd, maar soms is er simpelweg te weinig tijd om te wachten op dat geluk. FC Twente koos ervoor om René Hake geen tijd meer te gunnen. Een beslissing die even onbegrijpelijk als begrijpelijk is.

obs-ceaz

Het was René Hake die op een stoeltje naast het bed ging waken over FC Twente toen die op sterven na dood was. Hake waakte FC Twente door het vorige seizoen heen. Het was vliegeren in een orkaan, maar René Hake hield de vlieger in de lucht. Hij eindigde als 7de met best aantrekkelijk voetbal. Hierdoor is hij er medeverantwoordelijk voor dat tienduizenden Tukkers de zondagen in De Grolsch Veste kunnen zitten en niet op een van de vele woonboulevards door hoeven te brengen. Alleen daarvoor al verdiende René Hake alle lof van de wereld. Dit seizoen bleven de punten achter bij de verwachting. Weer een heel nieuw team, een gebrek aan fitheid en slepende blessures kostte hem uiteindelijk het hoofdtrainerschap. Zo werkt het in het voetbal. Een ontslag onbegrijpelijk vroeg in het seizoen, maar ook wel weer begrijpelijk gezien de druk van een catastrofale degradatie.

Naar verluidt gaat FC Twente op zoek naar een andere rol binnen de club voor Hake. Vaak is dit een voorbode van een afscheid. Dat zou zonde zijn, want de club en ex-hoofdcoach passen bij elkaar. Hoe dan ook verdient René Hake een mooie nieuwe functie.  Misschien wel weer ergens als hoofdcoach, maar zoals altijd moet je ook daar weer een beetje geluk bij hebben.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту