Druilerig en fris. Een man op een bankje aan het water. Oud, maar nog niet bejaard. Nette trui, pantalon. Boerenzoonkapsel. Niet in model, niet uit model. Krullen, maar toch ook niet. Hier en daar een plukje grijs. Fijn brilletje op de neus. Daarboven twee dikke wenkbrauwen als één. Net Bert. Van Ernie. Naast hem een jongetje. In Feyenoord-trainingspak met een bal op zijn schoot. De meerkoeten dobberend in de Rotte.

obs-jaapdamDe man en het jongetje kenden elkaar niet. Weet niet wat ze daar deden, ze zaten er gewoon. Het jongetje keek sip, afgezakte schouders. Want, afgelopen zondag had z’n cluppie verloren. Zijn vriendje was voor Ajax. Dat maakte het extra erg, vertelde hij.Het jongetje kreeg een aai over z’n bol. Een hand met een grote gouden zegelring. “Ooit had ik een vriend, hij was ook voor hun”, fluisterde de man. “Als we tegen mekaar voetbalden, haalden we het beste in onszelf naar boven. En samen in één team konden we de hele wereld aan.” Er biggelde een traan over de wang van de man.

Zaten ze. Op een bankje aan de Rotte. De man keek omhoog en knipoogde. Plots een zonnestraaltje door een gaatje in het wolkendek. Toeval. Logisch. Een glimlach op aarde.

Het jongetje en zijn vriendje. Hopelijk gaan ze ook zo groot worden.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту