Het was weer een weekje vol ophef. Nou is dit zo ongeveer de slechtst denkbare openingszin, want het is anno 2017 élke week een weekje vol ophef. Toch vond ik het dit keer nog weer iets maller dan anders. De beroepsprovocateurs en scherpslijpers die de dagelijkse portie reuring veroorzaken zijn in ieder geval nog pure hobbyisten, want ook in vakantietijd gaan ze gewoon door. En zo kon het gebeuren dat we getuige waren van verbale zwaardgevechten over komkommeronderwerpen als vrouwenvoetbal, Zomergasten (gereduceerd tot islam ja of nee deel 40.742) en gendergedoe.

opi-waning2Nare bijkomstigheid bij die laatste was dat we er gratis en voor niks de humor bijkregen van muffe grapjassen van het type foute oom die op verjaardagen flauwe moppen tapt. Foute ooms snappen jammer genoeg niet dat ze niet vooraan hebben gestaan bij het uitdelen van spitsvondigheid. Die denken dus dat een opmerking maken over het vermeende seksisme van de plaatsnaam Heerhugowaard grappig is. Dijenkletser. (Ik durf er mijn mannelijkheid onder te verwedden dat diezelfde foute ooms in de Zwarte Piet-discussie ooit ook wel iets over blanke vla hebben gemeld).

Maar goed, dit stukje hoort over voetbal te gaan, dus ik keer terug bij het eerste komkommeronderwerp. Allereerst: ik kijk niet naar vrouwenvoetbal. Ik heb het oprecht weer eens geprobeerd, met open blik en vol positivisme als uitgangspunt, maar na een kwartier was ik alweer afgehaakt. Reden: de amusementswaarde ontbreekt totaal. Geeft niks, kan gebeuren. Er zijn blijkens de kijkcijfers genoeg liefhebbers en dat ik er geen moer aan vind, maakt de prestatie er niet minder om. Maar kennelijk heb je dan de morele verplichting zo’n mening publiekelijk uit te dragen. Zodra Nederland heeft afgetrapt loopt mijn tijdlijn namelijk als een kwijlend Pavlov-hondje vol met berichten van mensen die minimaal vier keer per wedstrijd melden dat het allemaal zo verschrikkelijk is. En die dus schijnbaar de moeite nemen om die visuele kwelling keer op keer weer vrijwillig te ondergaan, enkel om het weer even aan ons te melden.

En zo kon het gebeuren dat zelfs Willem Vissers, die lieve oom die niet eens boos wordt als je een glas cola morst over zijn nieuwe bankstel, uit zijn slof schoot. Vissers verslaat namens De Volkskrant willem-vissers-xxlal een paar weken met onvermoeibaar enthousiasme het EK voor vrouwen. Ik geloof zijn oprechtheid als hij een lichtelijk  opgewonden tweetje stuurt over Frankrijk – Zwitserland en linkt naar uitgebreide wedstrijdverslagen. Voor Willem hoop ik daarom dat het goed komt met het vrouwenteam en het vrouwenvoetbal. En ik doe tijdens de Olympische Spelen gewoon weer een nieuwe poging om te kijken. En als ik het nog steeds niks vind, zal ik dat lekker voor mezelf houden.

– Lieve oom Willem Vissers komt van nos.nl

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту