Dat je het zonder enig kapitaal niet redt is tot daar aan toe, maar meestal haak ik af bij al te geoliede geldmachines. De Champions League was ooit iets waar ik voor thuisbleef, tegenwoordig ga ik ervoor de deur uit om er niet per toeval langs te kunnen zappen. Ik wil vooral vakmanschap en enige liefde zien. Die enkele keer dat ik tussen alle poenerigheid door het vakmanschap ontwaar, geniet ik ervan. Vorige week genoot ik van Pep. Guardiola is de briljante dirigent van het Manchester City Orchestra. In mijn woordenboek: een dictatoriale controlfreak met naar autisme neigende genialiteit. In het lichtblauwe deel van Manchester staat alles naar zijn hand. Voor elke uitvoering van welk systeem dan ook heeft Pep de spelers en inmiddels zijn die allemaal zodanig geplooid – of afgeserveerd.

obs-poetiusBromwich-thuis was al beslist en Raheem Sterling maakte een fantastische actie. Hij nam de bal knap aan, stuurde zijn tegenstander het bos in en stond klaar om af te ronden. Wat volgde was nauwelijks een doelpoging te noemen, waarop Sterling zich met hangende schoudertjes even moest melden bij Herr Pep, die klaarstond langs de zijlijn. Sterling dacht een advies ingefluisterd te krijgen (in mijn woordenboek: een uitbrander met een positieve noot als afsluiter). Hij zag tot zijn stomme verbazing hoe de baas zijn handen naar hem uitstrekte en hem vol op de wang kuste. Geen reprimande deze keer. ‘”Goed gedaan hoor jochie, de volgende gaat erin.” Sterling wist zich totaal geen raad met de kus. Hier gingen grappen over gemaakt worden in de kleedkamer. Het maakte het tafereel des te leuker.

City heeft de Premier League dit jaar verdeeld in een top 1 en de rest. Hele volksstammen kunnen zich door de woekerprijzen geen seizoenkaart veroorloven en elk ginnegapje wordt er omgerekend in nettoverlies per minuut. Uitgerekend de man die alles aanstuurt, viel daarbij heel even uit zijn rol, daalde af vanuit zijn halfgoddelijke status tussen de gewone stervelingen en bleek plotseling mens te zijn. Een warmbloedige Catalaan deelde een kus uit aan een jonge Engelsman en werd daarin niet begrepen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту