Traditioneel volgt er altijd een pavlovreactie op Amsterdamse bluf of grootspraak, maar dit jaar blijft het uit. Dat ligt deels aan de Ajax-supporters die steeds vertwijfelder “Wij zijn Ajax, wij zijn de beste” scanderen. Meestal is het vraagteken voelbaar in de Johan Cruijff Arena als deze strijdkreet van de tribune rolt. Het contrast met de spelers kon niet groter zijn. PSV is geen mooie kampioen (Kluivert) en kampioen worden ze in ieder geval niet rechtstreeks tegen Ajax (Schöne). Trainer Erik ten Hag spant de kroon met een ‘Trumpje’: “PSV is een beetje bang voor Ajax”. Geen zinnig mens zou weten waarom. Toegegeven: Ajax veegde dit seizoen PSV van de mat in eigen stadion, was feller – onder leiding van Marcel Keizer. Sinds de entree van Ten Hag zwalkt Ajax in uitwedstrijden, komt het team standaard op achterstand en is van scherpte weinig te zien.

opi-poetiusEen titel zou voor Ajax op geen enkele manier bij het seizoen passen. Trainer 1 weg na ruzie, het menselijk drama-Nouri, geen Champions League, geen Europa League, wisselvallige start onder trainer 2, een trainerswissel als de boel op de rit lijkt, wisselvallig spel onder onwennige trainer 3… Waar in dit verhaal valt als bij toverslag de schaal in hoofdstedelijke handen?

Niemand wil het horen in Amsterdam, maar een herhaling van het scenario van 2009 is al in de maak. Toen werd AZ kampioen nadat Ajax, al praktisch kansloos voor de titel, met 6-2 verzoop in Eindhoven. Nu kunnen de Eindhovenaren zélf de schaal pakken en klappen ze er daarom ook vol op. De comeback tegen AZ was een indrukwekkend voorschot op het landskampioenschap. Het verklaart de stilte vanuit Eindhoven. Laat Ajax maar krijsen, dan smeren zij intussen de wielen van de platte kar.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту