Woensdag regen, plassen op het hoofdveld. Donderdag en vrijdag droog. Goede hoop dus dat het ‘gewoon’ door zou gaan. En dat ging het. Afgelopen zaterdag begon de lente echt. Mensen die zeggen dat het voorjaar begint op 21 maart, liegen. Nou goed, de meteorologische lente dan misschien, maar echt voorjaar werd het dit weekend pas. Tenminste, volgens de voetbalkalender. Een uiterst arbitraire kalender die begint in september en eindigt in mei. De kalender die door meer dan een miljoen mensen jaar in jaar uit wordt gebruikt naast de Gregoriaanse, Joodse, Islamitische of welke dan ook.

obs-publieksspeler1Afgelopen zaterdag was het dus zover, met dank aan de KNVB en het weer in februari en maart. Want de bond kwam dit seizoen met een nieuwe en goede vondst: de flexibele winterstop. Clubs kregen de ruimte om een gedeelte van de winterstop zelf in te vullen waardoor in vooral de lagere competities er dit keer sprake was van een iets langere winterstop. Tel daarbij op de afgelastingen door het koude en natte weer en zo kan het gebeuren dat je dit seizoen nauwelijks hebt moeten voetballen met kloteweer. En nog beter: de kans is aanmerkelijk dat je veel meer wedstrijden speelt met mooi weer.

Zoals afgelopen weekend. Eindelijk was de zon daar van de vroege ochtend tot de het vallen van de avond. En dus kwamen de amateurs als bloembollen uit de grond. De terrassen stroomden vol voor de zonnige derde helft op wat ook wel de rokjesdag van het amateurvoetbal kan worden genoemd. De dag dat je onder het genot van een biertje met je teamgenoten nog één keer naar de ranglijst kijkt en ambities aanscherpt of bijstelt. De dag ook waarop het lijkt dat iedereen wat aardiger is voor zijn tegenstanders. Eindelijk weer met de voetjes in het gras aan de pils. En dan de volgende ochtend ontdekken dat de zon, de gezelligheid en wellicht ook de drank haar werk heeft gedaan. Niet verbrand, maar wel van het winters witte gezicht af. Eindelijk, we zijn weer echt begonnen!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту