Af en toe, op een onbewaakt moment, denk ik aan Royston Drenthe. Dan denk ik bijvoorbeeld terug aan die ene keer, ik denk dat het een thuiswedstrijd tegen PSV was, dat hij met kramp gewisseld werd. Vanaf de brancard richtte hij zich op, lachte breeduit zoals alleen Royston Drenthe dat kan, en klapte naar Het Legioen. Aandoenlijk tafereel: een jonge strijder die van het slagveld gedragen wordt en nog even contact zoekt met het publiek.

knip-mark copyDat was denk ik A�A�n van de hoogtepunten van Drenthe bij Feyenoord, toptalent in een naargeestig seizoen. Omringd door spelers als Jonas Kolkka, Philip Leonard en Angelos Charisteas was hij een van de weinige hoogtepunten dat jaar. De klapper kwam in de zomer: na een uitmuntend jeugd-EK werd Drenthe voor zo’n veertien miljoen euro verkocht aan Real Madrid. Alleen de transfer van Dirk Kuyt naar Liverpool, een jaar eerder, leverde Feyenoord meer op.

Maar Drenthe’s transfer was echt van veel groter belang. Hij redde Feyenoord. Door de Madrileense miljoenen hield Feyenoord het hoofd boven water. Voor even dan was er wat ademruimte, hoewel de zuurstof door het aantrekken van dure spelers als Makaay, De Cler en Hofland al gauw weer schaars werd.

royston-drenthe-06eed77e0544fdca7734c4e7ccd47149Achteraf kunnen we stellen: Royston Drenthe’s redding van Feyenoord kostte hemzelf zijn carriA?re. Daar is hij nooit echt voor bedankt. Er was een afscheidsrondje, een bos bloemen en de vriendelijke groeten, maar dat was het wel. De laatste jaren zagen we Drenthe alleen in die schier oneindige lijstjes met geflopte toptalenten. Het werd ook wat treurig, de vele onbeantwoorde flirts van het voormalige toptalent met zijn oude freule. Maar Royston Drenthe wilde gewoon enorm graag naar Feyenoord, waarom begrepen ze dat niet?

Nu is het voorbij. Royston Drenthe, nog geen dertig jaar oud, stopt ermee. Dat gerucht een tijdje terug over een transfer naar Fortuna Sittard bleek te mooi om waar te zijn. Zonder Drenthe had Feyenoord misschien niet meer bestaan. Hoog tijd voor een bedankje dus.

– Royston als Feyenoorder komt van i.gyazo.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту