Gisteren moest Hidde ter Avest tijdens FC Utrecht – FC Twente noodgedwongen het veld per brancard verlaten. Tegenslag in een belangrijke periode van zijn carrière. In een poging om hem bij FC Twente te houden, had trainer Gertjan Verbeek nog een paar weken geleden de schoonvader van de rechtsback gepolst. “Voor je het in de gaten hebt, zit je dochter in het buitenland”, had hij gezegd. Een slimme actie van Verbeek die doet denken aan Louis van Gaals inzicht in de familiaire betrekkingen van voetballers. Want schoonvaders zijn belangrijk. Ze kunnen via hun dochters invloed hebben op het gedrag van jonge voetballers. Je ouders kun je niet kiezen, je schoonvader wel.

knip-schaafsmaDe voetballer die in die keuze heeft uitgeblonken was Johan Cruijff. Zijn generatiegenoten zullen regelmatig in gedachten een bloemetje bij het graf van Cor Coster leggen. Door namens de talentvolle echtgenoot van zijn dochter Danny te onderhandelen, heeft hij ook voor anderen de deur geopend naar betere financiële vergoedingen in het betaalde voetbal. Ronald de Boer heeft ook een fijne neus voor schoonvaders. De succesvolle ondernemer Rob Cohen heeft veel voor de bankrekeningen van de broertjes Ronald en Frank betekend. En nu Ronald wat ouder wordt, heeft hij een andere schoonvader die zijn rimpels kan wegwerken.

Real Madrid-aanvaller Gareth Bale doet er echter beter aan zijn financiële zaken ver van zijn schoonvader te houden. Martin Rhys-Jones heeft net vijf jaar in Spaanse en Amerikaanse gevangenissen vastgezeten voor een miljoenenfraude. Dan heeft Ricky van Wolfswinkel het beter getroffen. Mede dankzij zijn schoonvader had Ricky weinig tijd nodig om zich in Zwitserland aan te passen na zijn overgang van Vitesse naar FC Basel. Johan Neeskens, de vader van Ricky’s vrouw Bianca, woont er al jaren.

Wie beweert dat Mark van Bommel een aantal interlands te danken heeft aan zijn schoonvader Bert van Marwijk doet tekort aan de kwaliteiten van Mark. Maar de immer sacherijnige en verongelijkte bondscoach van WK-ganger Australië helpt Van Bommel wel met zijn trainersloopbaan. De schoonpa van Memphis gaat hem niet steunen bij zijn voetbalcarrière. De Olympique Lyon-ster is op de dochter van de bekende Amerikaanse comedian Steve Harvey gevallen. Maar Memphis heeft daarmee een schoonvader gescoord die hem kan laten lachen. En dát kan Mark van Bommel weer niet zeggen.

– Met dank aan Hugo Borst voor de titel

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту