Voetblah is geen gesloten gemeenschap van sektarische scribenten. Integendeel, we staan zeer positief tegenover Appie Happie-spitsen en gouden wissels. Met dien verstande dat gastspelers in eerste instantie op amateurbasis voor ons uit zullen komen. Onderstaande bijdrage is van Ton Zandboer, verwoed publicist van prachtige, oude voetbalfoto’s – waarvan het plaatje onderaan getuigt – en verstokt fan van Sparta. 

gastspelerChina is een leergierige voetbalnatie en klaarblijkelijk rijk. En ja hoor, daar waren ze, de helden van 1988. Ze wilden er best van getuigen hoe ze destijds gedrieën hun successen aaneenregen. Frenk zag er ook zéér gedistingeerd uit met z’n grijze kapsel, hoewel… Nee. Onmiskenbaar. Dit was niks minder dan de weerschijn van de glans van de veroverde Champions League Bekers. Niks grijs.

Daar stonden ze op één podium, ’de Drie van Milaan’. Ik kon het niet laten en imagineerde er ‘Headmasters Rituel’ van The Smiths bij. En nee: Marco ging niet voor een baan in China. Hoewel: ’’Men weet nooit hoe het loopt in de voetballerij.’’ MVB is nog altijd de spits die de bal controleert middels bewegingen vanuit de heup, je doet wankelen en dan weg is; vervolgens hoekje kiezen en afdrukken.

Patrick Kluivert hetzelfde laken een pak, gelijk MVB: controleren, vrij draaien en afdrukken. Dan maar geen trainer van de A1 van Ajax. Een eerzame baan hoor, niks mis mee. Wees eerlijk mensen. Wat zou jij doen? Wakker worden in De Royal Suite van het George V in Paris of  in de vroege natte novemberochtend de pionnen uitzetten op De Toekomst? Nou dan!

louis in chinaLouis van Gaal heeft deze ontwikkeling langer zien aankomen, immers hij was in de jaren tachtig van de vorige eeuw als speler van Sparta reeds actief in China. De termijn 2030 China wereldkampioen zal hij niet halen, dus onwaarschijnlijk dat hij er instapt. Wat zeggie?: ’’Alex Pastoor mogelijk in beeld als de nieuwe bondscoach van China?’’ En mijn geliefde Sparta dan? Wat te doen zonder Alex Pastoor en hoe moet het dan verder met Leicester aan de Schie?

Hallo Zeist, is daar iemand?!… Hans van Breukelen? Bert van Oostveen? Danny Blind?… Hellluuupppp!

– zomerkwisje: wie flankeren hier Louis in China?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту