Een even schandalige als hilarische traditie is een zwijgzame dood gestorven. Want sinds Luis Suárez op het WK 2014 zijn bizarre bijthattrick voltooide, lijkt de opvliegende Uruguayaan er niet meer zo happig op om zijn tanden in de tegenstander te zetten. Waar velerlei critici het grillige wonderkind uit Salto als ongeneeslijke recidivist wegzetten of zelfs een levenslange schorsing toewensten, heeft hij sinds zijn verhuizing van Liverpool naar Barcelona zijn leven opvallend gebeterd.

obs-gijsAls Amsterdamse vedette plantte hij zijn gebit in het sleutelbeen van de Eindhovense kilometervreter Otman Bakkal. We schrijven november 2010. In april 2013 werd de wedstrijdspanning hem wederom te veel en deed hij zijn uiterste best om de onderarm van Chelsea’s robuuste sloper Branislav Ivanovic te proeven. En op het allerhoogste podium, in Brazilië in 2014, hapte hij wild in de schouder van de Italiaanse econoom en professioneel spitsenmoordenaar Giorgio Chiellini. Er is een opmerkelijke overeenkomst tussen deze incidenten. Alle drie de slachtoffers toonden vol ongeloof de beetafdrukken aan de arbiter. Smoking gun, zou je zeggen, maar tot driemaal toe ontkwam Suàrez zonder kaart. Scheidsrechters houden geen rekening met zulke dierlijke praktijken op een voetbalveld, moet je welhaast concluderen.

Sinds hij in 2014 in Barcelona neerstreek, draait Suárez hulpeloze verdedigers dol en scoort hij zich helemaal suf aan de zijde van de allerbeste voetballer van onze planeet. El Canibal heeft onderhand al bijna vier jaar geen soortgenoot meer gegeten. Rode kaarten pakt hij zelden (één keer, in de beker tegen Atlético). Hij is nog wel een bescheiden verzamelaar van gele prenten en schaamt zich zeker niet voor een ranzige schwalbe als de situatie daarom vraagt. Verder mogen we concluderen dat Suárez op zijn eenendertigste tot een absolute wereldster is uitgegroeid en dat het krankzinnige randje uit zijn gepassioneerde spel is verdwenen. Een indrukwekkende prestatie voor iemand die zo zichtbaar worstelde met zijn zelfbeheersing. Bakkal, Ivanovic, Chiellini. Een imposant rijtje. Imposant genoeg, vindt ook Suárez.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту