Vaste Voetblah-scribent en diehard Ajax-fan Rodney Rijsdijk waagt zich tweemaandelijks aan het beschrijven van diverse assorti ‘Supportersores’. Hieronder, aflevering 1 over een dagje Rotterdam.

supportersoresHet was 22 oktober 2006 en een flets herfstzonnetje scheen over de Kuip. Heerlijk weer voor de enige Klassieker die ons landje rijk is: Feyenoord-Ajax. De stemming in het uitvak was opperbest. Dat kwam niet in de laatste plaats door de bekers cola die wij hadden gebacardiologiseerd met onze meegesmokkelde drank, maar ook doordat we allemaal voelden dat er niets mis kon gaan die dag. Zonnetje op onze knarren, fijn sfeertje, lekker drankje in onze handen: de ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren in ruime mate aanwezig en een nederlaag paste niet in ons recept.

Toen de wedstrijd dan eindelijk begon zagen wij Feyenoord de eerste grote kans van de wedstrijd krijgen. Ali Boussaboun, de ietwat loensende spits in Rotterdamse dienst, mocht alleen op Stekelenburg af, die uitstekend redding bracht. Het was gelijk de laatste kans voor Feyenoord. De rest van de wedstrijd was het Ajax wat de klok sloeg. Twee keer Klaas Jan Huntelaar en twee keer Kenneth Pérez zorgden voor een 0-4 eindstand. De eindstand stond al na een dik uur spelen op het bord. Bij het laatste fluitsignaal was De Kuip al half leeg. Of nog halfvol, voor de optimisten onder u.

dos-rodneyWie denkt dat wij na de show van onze favorieten lachend en in polonaise de trein weer inliepen en dat de terugreis naar Amsterdam een vrolijke bedoening zou zijn heeft het mis: de teleurstelling overheerste. We waren zelfs tamelijk chagrijnig. We beseften heel goed dat Ajax een historische uitslag in De Kuip had kunnen, nee, had moeten neerzetten. De 0-4 was een uiterst armetierige afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Ajax miste zeldzaam veel grote kansen. Als 0-10 in De Kuip ooit mogelijk was geweest was het op die dag. We hadden er flink de pest over in, hoe bizar dat ook klinkt na een 0-4 overwinning bij de aartsrivaal. Overal in de trein droop de teleurstelling van de gezichten. Niemand was echt blij. Leg dat maar eens uit in deze tijden waar mensen in De ArenA al applaudisseren voor een 2-1 overwinning op Heracles….

Hoe terecht ons chagrijn over de gemiste kansen was bleek op speelronde 34. Ajax miste de landstitel op één doelpunt…..

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту