Afgelopen zondag was ik niet in het stadion. Mijn club Ajax speelde uit in Tilburg en ik doe het mezelf op mijn oude supportersdag niet meer aan om om 10.00 op een combireis te stappen. Geen zin meer in vieze hamburgers en nog viezere postmixcola in het uitvak. Nee, ik fietste gewoon tien minuten vanaf mijn huis naar de Jordaan om daar in mijn favoriete voetbalkroeg naar het geklungel van mijn favoriete voetbalclub te kijken.

supportersoresIk kwam om 14.00 aan met een hoofd waarbij vergeleken dat van een zombie nog fris en fruitig leek, want ik had het nogal gezellig gemaakt zaterdagnacht. De usual suspects zaten al aan de stamtafel. Ik nam daar ook plaats en twijfelde nog of ik zou beginnen met thee of cola, maar toen barman Nico eenmaal vroeg of ik een biertje wilde floepte er automatisch ‘Ja! Lekker, Niek! Doe maar een vaasje!’ uit. Zo gaat dat. Ik had geen kater, maar een heuse tijger en die kun je maar beter met harde hand bestraffen in plaats van te beginnen aan dat slappe geneuzel met thee of cola of dat soort tralala. Ik had bovendien thuis al een kopje thee gedronken, sinaasappels uitgeperst en een dikke uitsmijter gegeten, dus de hele schijf van vijf was allang binnen. Twee biertjes later was ik weer het mannetje en had ik mijn grote bek en mijn flauwe grapjes weer terug.

Ome Ray kwam binnen en ome Ray is de penningmeester van onze wekelijkse voetbalpool. We zetten elke week 2,50 in op de uitslag van Ajax. Soms blijft de pot staan, dat was vorige keer zo. Niemand had ooit verwacht dat Ajax vier keer tegen FC Twente zou scoren en dus stond de pot van de vorige week nog. Ik zette in op 1-1 en was daarmee de grote negatieveling van de stamtafel. Ajax zou toch wel van Willem II winnen? Ik had er een slecht gevoel over en schreef dus 1-1 op. Vrijwel niemand aan onze tafel gokt ooit negatief op Ajax, zelfs al is het tegen beter weten in. Gokken tegen je eigen club voelt toch een beetje als verraad. Toch deed ik het. Mijn eerlijkheid kwam weer eens opspelen. Ik had een slecht gevoel over het florijn 010aanstaande wedstrijdverloop. De wedstrijd is geschiedenis en zo liep ik de deur uit met meer geld in mijn zakken dan toen ik binnenkwam en was ik de enige Ajacied die had gewonnen. Was ik daar trots op? Nee. Ik had er geen vertrouwen in dat mijn club de wedstrijd tot een goed einde zou brengen en ik had nog gelijk gekregen ook. Ik had eerlijk gezegd liever dat iemand van mijn  optimistischer gestemde tafelgenoten de pot had gewonnen. Maar weet je, een pessimist is een goed geïnformeerde optimist en daarbij ben ik een realist.

Ajax gaat er met 3-0 op dit weekend tegen PSV. Ik zet er gewoon weer een knakie op in komende zondag in de kroeg. Al krijg ik dit keer met liefde ongelijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту