Vorige week zaterdag nam Ton du Chatinier afscheid van de Amsterdamsche Football Club. Dit deed hij op een manier en met woorden die we niet gewend zijn van de sjieke club die huist op de duurste grond van Nederland. Nog voordat spelers en club op de hoogte waren, liet De Chat zich gaan en kondigde hij aan dat hij per direct stopte. Een vermakelijk stukje televisie van een man die recht vanuit zijn hart en zonder mediatraining reageerde. Wat dat betreft is Ton misschien wel de laatste der Mohikanen.

obs-publieksspeler1Want tegenwoordig zijn er eigenlijk geen trainers meer die daadwerkelijk zeggen wat ze denken. Compleet gedrild door de mediatraining zeggen ze eigenlijk nooit iets verrassends of nieuws. Gelukkig biedt YouTube ons nog de Louis van Gaal-compilatie, want van de huidige kleurloze trainers moeten we het niet hebben. Cocu: nog nooit betrapt op iets spannends. Van Bronckhorst: altijd de rust zelve. Soms wil Erik ten Hag nog weleens verrassen, maar echt uit de bocht vliegen overkomt ook hem niet. Ondanks de jonge leeftijd van de huidige trainers, is er dus wel degelijk sprake van vergrijzing. Strak in pak, goede communicators en een onderbouwd verhaal over tactiek, weerbaarheid en Expected Goals. Dat is ons saaie, keurige voorland, waar geen plek is voor een type Du Chatinier.

Of toch wel? Gisteren kwam het goede nieuws uit Enschede. Gertjan Verbeek gaat de Tukkers uit het dal trekken. Rambo is aangesteld om de club, die eigenlijk ook dit seizoen nergens voor speelt omdat ze Europa niet in kunnen, weer op de rails te krijgen. En daarmee is er toch weer wat kleur toegevoegd, iets wat we goed kunnen gebruiken in deze grijze periode. Laten we hopen dat FC Twente de weg omhoog weer weet te vinden onder de bezielende leiding van een licht ontvlambare en flamboyante Gertjan Verbeek. Zodat zal blijken dat Ton du Chatinier toch niet de allerlaatste der Mohikanen is.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту