Zo eens in de paar jaar raakt het woordje topsportklimaat in gebruik. Meestal bij een ambitieuze subtopper die in de top wil aanhaken. Maar ook in de zogeheten top kunnen ze weleens een opfriscursus gebruiken. De zogeheten titelstrijd was dit jaar snel beslist. Logisch, er was er geen. Regerend kampioen Feyenoord sloeg een jaartje over. Het kenmerkende Rotterdamse fanatisme bleek betrekkelijk. Er was geen heilig moeten en nergens was De Kuip voor Feyenoord de hoge-drukpan die het kan zijn voor tegenstanders.

De a�?grootste club van Nederlanda�� teerde vooral op de Champions League-deelname en dat was terug te zien in het veld. Nergens werd Gio openlijk gekapitteld of aangesproken op wat er miste vergeleken met het voorbije kampioensjaar. Het eerste signaal was er wel: De Kuip was halfleeg tijdens de huldiging. Drie prijzen in vier jaar verzadigen de aanhang sneller dan de beleidsmakers. Het Legioen is de enige geleding binnen de Feyenoord-stam die ongemerkt de lat verhoogd heeft. Een dennenappel verliest zijn glans vanzelf als het niet meer oplevert dan even “Helemaal niets in Amsterdam” mogen zingen.

Over Amsterdam gesproken. Daar staat de lepel steviger dan ooit in de brijpot, maar is de Amsterdamse humor definitief verloren gegaan. In de bestuurskamer speelden de hoofdrolspelers The Tudors over, de seksscA?nes misschien daargelaten. De ene vertrouweling na de andere verwerd van koninklijk troetelkind tot intrigant onder de guillotine. Aangezien hoofdzakelijk Ajax-gerelateerde media nog welkom zijn op audiA�ntie, konden alleen 150 busblokkeerders de hofhouding nog bereiken dat het zo niet langer kon. Zodoende werd de gouden koets staande gehouden. Ergens leek het veelbelovend om Van der Sar aan zijn eerdere woorden te houden, maar die bleken nog geen halfjaar later a�?uit hun context gehaalda��. Waarop de barbaren aan de poort dan maar de pijlen op de sterspeler richtten. Er was een zondebok nodig en dat is in Nederland wel vaker een Marokkaan.

In niets was er bij Ajax een topsportklimaat. Een simpele voorwaarde als innovatie bleek teveel gevraagd. De laatste sterveling die wilde doorselecteren was Peter Bosz, dus die moest weg. In de traditionele top drie is er welgeteld A�A�n club met een topsportklimaat. Je weet wel, die jeukterm van Toon Gerbrands en daarom kan niemand het meer horen. Maar deze schaal is aan de beleidstafels gewonnen. Vergeet de gevolgen van een eventuele leegloop komende zomer in Eindhoven, Amsterdam of Rotterdam. Als er geen drastische verschuiving plaatsvindt, wordt PSV ook volgend jaar fluitend kampioen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту