Ik heb gewoon liever dat mensen het een grote tosti en geen Panini noemen. Bij Panini denk ik namelijk aan stickers en niet aan broodjes. Zo werkt mijn brein nu eenmaal. Mijn interne Google heeft z’n eigen algoritme. Het is een algoritme dat voorrang geeft aan voetbalgerelateerde onderwerpen. Ik heb dat bijvoorbeeld ook bij Douglas. De meesten zullen denken aan die plek vol zwaar opgemaakte vrouwen die je geforceerd aan een wit papiertje laten ruiken, maar in mijn hoofd opent zich een map met informatie over de voetballer Douglas, Twentse krentenwegge van beton met Sambasaus.

knip-ceaz copyDouglas Franco Teixeira was de Dávinson Sanchez van tien jaar geleden. Hij was de alchemist die doelpuntaspiraties van spitsen liet veranderen in verdedigersgoud. Een middagje voetballen tegen Douglas stond gelijk aan het helpen bij een verhuizing van De Wasmachinegigant gevestigd op de vijfde verdieping van een flat zonder lift. Als aanvallers vooraf konden kiezen tussen voetballen tegen Douglas en het bestraten van een oprit, dan zouden ze met hun handen klappen en vragen om een rubberen hamer en een paar handschoenen. Douglas werd gevreesd en geprezen en kreeg een Nederlands paspoort. Hij was de onverzettelijkheid zelve die Nederland aan de wereldtitel zou helpen in Brazilië.

Het liep allemaal anders. Toen bleek dat hij niet opgeroepen zou worden voor het Nederlands Elftal zette hij zijn noppen in het buitenland. Tegenwoordig staat hij onder contract bij Sporting CP, waar hij vooral een stadionseat bezet in het Estádio José Alvalade. En dat is hij zat. Douglas wil weer voetballen. Zó graag zelfs dat de onverzettelijkheid zelve nu op LinkedIn op zoek is naar een nieuwe club. Voetballers horen niet op LinkedIn, zeker Douglas niet. Douglas hoort eerder op YouTube. Op YouTube kun je namelijk de angst in ogen van Douglas’ directe tegenstanders zien. Die angst is het beste CV ooit voor een verdediger.

Welke club maakt van Douglas weer een Panini-plaatje? Met zijn kwaliteiten kan het niet anders dan dat hij nog steeds een enorme aanwinst voor iedere Nederlandse club zou zijn. Douglas terug in Nederland, ik juich het toe. Het zou de honger van menig aanvaller in Nederland doen stillen. Over honger gesproken, een tosti Twentse beenham met Sambasaus, zou dat niet lekker zijn?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту