Het meest waarschijnlijke scenario is dat Feyenoord zich zondagmiddag tot kampioen kroont, met alle gevolgen van dien voor de club en alles wat zich maar enigszins in de Rotterdamse sferen bevindt. De horeca draait ongetwijfeld een topomzet, de politie komt om in het overwerk en trouwe fans verzuipen in het aanbod aan souvenirs. Kopzorgen zijn er tot op het onbenulligste af, waarschijnlijk zelfs voor het Feyenoord-museum. Na het kammetje van Graziano PellA? en de shampoo van John Metgod zal in de badkamer van het museum nu ook het douchekleedje van Tonny Vilhena worden toegevoegd, tot in de kleinste details gebaseerd op de kleur en textuur van diens kapsel. Vilhena’s kapper kijkt kritisch mee.

knip-poetiusEr zijn dingen die stukken verder gaan dan kampioenschapstatoeages. Voor een hoop ongeboren vruchten is dit voetbalweekeinde bijvoorbeeld bepalend voor hun voornaam. Meestal gaat aan het benamen van kinderen maandenlang getouwtrek vooraf. Mijn vrouw en ik zaten naar de serie The People vs O.J. Simpson te kijken toen ze opmerkte: “Je zal je kind naar hem genoemd hebben.” Ik zweeg. Diverse voetbalgerelateerde namen kreeg ik er eerder niet doorheen. De antwoorden varieerden van “nee” tot “dat moet een scheldwoord zijn, ik weet alleen niet in welke taal”.

Kesper (Kasper) dan. Nooit eerder klonk de wedervraag van de aanstaande moeder zo leuk: “En wat als hij later in zijn leven bij een zedenzaak betrokken raakt?’ Ik lachte bij dit beeld van de stoA?cijnse goalgetter. Een opgeheven handje na een wereldgoal, eindelijk een glimlach nadat Schalke werd uitgeschakeld – dat is Dolberg ten voeten uit. Mocht er in een dergelijke zaak beeldmateriaal van hem opduiken, dan wordt hij vrijgesproken bij gebrek aan enige maniakale neiging.

In de regio Rijnmond valt te voorzien dat ambtenaren van de burgerlijke stand een wagonlading babynamen als Jens, Dirk jonge-dolberg-4451_3870_88b6a92704a2fb412ac742355c5b513e_634x357of Nicolai langs zien komen. 50 Eljerootjes klinkt als de munteenheid van een obscure bananenrepubliek, maar is het logische demografisch gevolg van een winnende treffer van Elia. EA�n moment kan zomaar beslissend zijn. Dat bleek achteraf ook in huize PoA�tius, waar ik had voorspeld dat Dolberg doel zou treffen tegen Olympique Lyon. Na de 2-0, inderdaad van zijn voet, appte ik plagerig “Doelpunt Dolberg!” naar het thuisfront. “Dat heb ik gezien”, kreeg ik droogjes terug.

In de nacht na de wedstrijd braken de vliezen waarmee mijn zoon zich aankondigde. EA�n van zijn voornamen luidt inmiddels Kasper (spreek uit: Kesper).

– De jonge ‘Kesper’ komt van ajaxshowtime.com

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту