Sinds a�?Team Ga��, bestaande uit drie geleerde mafkezen en mijzelf, het AZ-stadion op zijn grondvesten deed schudden, is de voetbalquiz weer hopeloos in zwang. We eindigden logischerwijs op respectabele afstand van feitjesfetisjist @sportzeloot en co, maar toch. Als je plompverloren vierde wordt op het Noord-Hollands Kampioenschap Voetbalquiz 2018, dan doet dat iets met je. Zoiets kust een vergeten verslaving wakker. Een verslaving die je doet verdwijnen in een comfortzone waarvandaan je liefst nooit meer terugkomt.

Op een zielloze zaterdagmiddag (zielloos want voetbal afgelast) word ik gegrepen door een fantastisch online quizje: noem alle keepers met minimaal vijftig clean sheets in de Premier League. Uiteraard is helmdrager Petr Cech met een duizelingwekkende score van ruim tweehonderd de onvolprezen koning van dit klassement. Huidige topkeepers De Gea en Lloris zijn ver uit zicht. Vanzelfsprekend vinden we ook onze falende directeur Sarretje, fotomodel David James en David Seaman, de lelijke motorrijder met snor en groot voorhoofd. En, jazeker, Heurelho Gomes. Knap staaltje van die Braziliaanse clown met za��n regenboogbitje. Tevens komen in deze prachtige ranglijst vergane relikwieA�n als John Lukic, Steve Ogrizovic en Neville Southall weer tot leven. En wat te denken van de legendarische Mark Crossley, het enige levende wezen dat ooit een strafschop van Matt Le Tissier keerde? Ik gniffel als de namen van cokesnuiver Mark Bosnich en Jens Lehmann langskomen. Het blijft onbegrijpelijk dat Arsenal met die opvliegende gek tussen de palen ongeslagen kampioen kon worden.

De oplettende lezer merkt: deze schrijvert zit ongetemd te genieten in zijn hoogstpersoonlijke voetbalquizbubbel. Juist als ik me mentaal voorbereid op een quiz over de League One, blijkt de wereld om mij heen verrassend genoeg gewoon door te draaien. Vriendinlief klaagt hardop dat ik tegenwoordig zo onbereikbaar ben en eist dat ik ga koken. Ondertussen breekt er in onze woonkamer nog net geen massale vechtpartij uit tussen onze dochters en overprikkelde buurkindertjes. Dus trek ik me maar terug in mijn verouderde iPhone. Of dat een goed idee is valt te betwijfelen, maar het is er heerlijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту