En dan heb je ineens de eer het jaar 2018 te openen op Voetblah. Goed, het is feitelijk niet meer dan het toevallige lot van het rooster. Maar toch, het is een verantwoordelijkheid die je niet te licht op moet vatten. Deze kans mag ik niet verkloten, de druk rust zwaar op mijn schouders.

Maar ja, wat te doen met de eerste post van 2018. Dat terugblikken hebben we nu wel gehad. De lichtpuntjes moesten we al uitwringen, zoals de Heinz Ketchupfles van die reclame uit de jaren tachtig. De enorme berg voetbalellende die achter ons ligt, laten we nu ook maar mooi voor wat het is, dacht ik zo. Het is niet voor niks 2018 geworden immers.

knip-waningZo’n knipogende blik in de toekomst doet het bij de start van een nieuw jaar ook altijd goed natuurlijk. Maar alertheid is geboden, want meligheid en flauwiteiten liggen op de loer. Bovendien, tegen de tijd dat je er over na hebt kunnen denken, heeft Frank Heinen de norm alweer gezet in het genre. Zinloos om tegen de meester proberen op te boksen. Ik vraag me wel af wat die Heinen zoal drinkt op oudejaarsavond.

De actualiteit beperkt zich in deze weken van het jaar tot Engeland, maar het zou wel heel potsierlijk zijn als ik daarover ineens een mening ga hebben. Teletekst moest eraan te pas komen om de stand van zaken in Dagobert Duck-League tot mij te nemen en die klikte ik ook meteen schouderophalend weer weg. Dat Against Modern Football-gedoe vind ik doorgaans geleuter van de bovenste plank, maar de Premier League interesseert me desondanks hoegenaamd geen reet. Onbewust ben ik er kennelijk toch against, dat modern football.

Goed, ondertussen heb ik nog een woord of honderd over om de meubelen te redden en nog iets te maken van de opening van 2018. Godbetert, HFC tegen de oud-internationals dan maar? HFC, kakkineus maar toch zo charmant dat je het ze vergeeft dat ze tegen alle bewijzen in blijven volhouden tot echt, echt, echt in 1879 te zijn opgericht. En doet Sjakie Swart eigenlijk nog mee bij de oud-internationals, of is Pierre van Hooijdonk inmiddels de onbetwiste leider? Bergkamp, dat zou wel aardig zijn, maar die kan ik toch echt niet plaatsen in het kermisdecor van zo’n wedstrijd. Het gaat niet lukken, deze wedstrijd blijkt tegenwoordig pas in het weekend te worden gespeeld en niet meer op 1 januari. Er is echt niets meer heilig.

Het is duidelijk, ik kan dit niet. Het jaar inluiden met een mooi, gloedvol betoog waarom het allemaal beter wordt of een inktzwarte analyse dat de bodem van de gifbeker nog lang niet is bereikt. Er zit niets anders op, in 2019 moet de roostermaker mij maar niet meer inplannen voor 2 januari.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту