Zoals aangekondigd, presenteren wij deze laatste twee weken onze zes lichtpuntjes van dit jaar. Het zesde en laatste wordt aangeprezen door onze Publieksspeler, die de Oranje Leeuwinnen lauwert.

Shanice, Jackie, Kika en Sherida. In januari grote onbekenden voor de Nederlandse voetballiefhebbers. Misschien dat Vivian Miedema nog bij menigeen een belletje deed rinkelen. Twaalf maanden later zijn ze lid van de Sportploeg van het Jaar en bekend als OranjeLeeuwinnen. In het jaar waarin het mannenteam zich wederom niet plaatste voor een groot toernooi, wonnen de vrouwen het EK in eigen land. Op Vera Pauw na was iedereen verrast. Wat eigenlijk weer niet verrassend is, want tot dit EK was Vera een van de weinigen die echt verstand had van vrouwenvoetbal. Inmiddels zijn we, zoals het Nederlanders betaamt, allemaal kenners van het vrouwenvoetbal.

lichtpuntjeBekend geworden door de knappe prestatie die ze leverden. De slimme pasjes van Jackie Groenen, de reddingen van Sari van Veenendaal, de doelpunten van Vivian Miedema en de dribbels van Lieke Martens. Het beheerste en vakkundige coachen van Sarina Wiegman, met als klankbord Foppe de Haan. Er heerste voor het eerst sinds drie jaar weer Oranjekoorts. Zoals verwacht, vonden criticasters en kenners het er niet uitzien. Daar rechtlijnig tegenover groeide de groep voetballiefhebbers en zelfs -haters, die wedstrijden zonder ‘professioneel’ gedrag een verademing vonden. Geen achter-de-handgepraat en meters doorrollen. Gewoon voetballen en plezier maken. De reden waarom iedereen als kind begint met voetballen.

Naast de prestaties maakten juist ook de persoonlijkheden en karakters dit team uniek. Shanice van de Sanden, die met haar enthousiasme het publiek op de banken kreeg. Mandy van den Berg, die als aanvoerder haar plek kwijtraakte, maar geen onvertogen woord sprak. Allemaal met het doel om, zoals ze het zelf noemde, #OnsEK te winnen. Dankzij dit elftal vol vrouwen die je buurmeisje hadden kunnen zijn, waren internationals weer bereikbaar. Speelsters die zich realiseren dat zij een inspiratie zijn voor jonge meiden. Die beseffen dat je fans moet koesteren en dat gewoon normaal doen daarvoor al voldoende is. Meiden die niet met obligate clichés strooiden in interviews, maar zeiden wat ze dachten en vonden. Die zich niet schaamden om te zeggen dat ze het allemaal mooi vonden. Die niet alleen riepen dat ze een team waren, maar dat ook uitstraalden.

De eindzege op het Europees Kampioenschap maakte de OranjeLeeuwinnen het lichtpunt van onze vertegenwoordigende teams. De OranjeLeeuwinnen zelf zorgden ervoor dat het ook een helder stralend lichtpunt was.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту