Zoals aangekondigd, presenteren wij deze laatste twee weken onze lichtpuntjes van dit jaar. Het vierde wordt aangeprezen door Cardoso, die de schijnwerper zet op PEC Zwolle.

Het zijn zware tijden voor het vaderlandse mannenvoetbal. Oranje weer afwezig op een eindtoernooi, alle Nederlandse ploegen alweer klaar in Europa en wie in het laatste weekend kans zag Excelsior – Twente en Groningen – Sparta te aanschouwen, weet dat het ook in de kelder van de eredivisie geen feest is. Toch zijn er in 2017 wel degelijk lichtpuntjes te zien geweest. En een van die positieve noten had plaats in de hoofdstad van Overijssel.

lichtpuntjeIk schreef het eerder dit jaar al: het einde van het tijdperk Ron Jans werd met enige voorzichtigheid bekeken, maar ondanks de nederlaag tegen ADO Den Haag moet nu geconstateerd worden dat diens opvolger John van ’t Schip de zaken heel aardig voor elkaar heeft in Zwolle. Bart Vlietstra sprak onlangs in De Volkskrant al lovend over ‘Totaalvoetbal aan de IJssel’. Onder John van ’t Schip dunde het leger anonieme huurlingen uit en kregen spelers als Namli en Ehizibue op een andere positie een tweede voetballeven. Het resultaat is dat PEC samen met AZ misschien wel het meest aantrekkelijke voetbal speelde.

Het zou logisch zijn om het succes van PEC Zwolle voor een groot deel op het conto van Ryan Thomas te schrijven. De Nieuw-Zeelander speelt z’n beste voetbal ooit en is de dirigent op het middenveld van de Zwollenaren. Het is slechts een kwestie van tijd dat Thomas een stap hogerop gaat zetten en maar zeer de vraag of die stap omhoog nog in Nederland zal zijn. Toch mag ook de invloed van een andere sterkhouder niet onderbelicht blijven. Een jaar geleden noemde ik Bram van Polen nog een van de minst interessantste voetballers van de eredivisie. Na het missen van een penalty tegen AZ ontpopte de verdediger zich voor de camera’s als een van de leukste en meest spontane spelers toen hij zonder veel omhaal zijn eigen prestatie nog eens onder de loep nam. Het leverde Bram zelfs een plekje in het praatprogramma van Fox op. Met Bram van Polen heeft PEC Zwolle in 2017 derhalve weer een gezicht gekregen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту