“Volgend seizoen maar weer…” Er kwam niet heel veel meer uit Davy Klaassen toen hij bij NOS Langs de Lijn voor de microfoon van Joep Schreuder stond. Ajax had net in de laatste wedstrijd van de competitie een welhaast zekere titel verspeeld tegen een zich voor de nacompetitie sparend De Graafschap. Het waren weken waarin ieder weekend de spanning erop bleef, maar ook weken waarin na iedere zondag het geloof in de titel groter werd. Toch was er de anticlimax en dus kon Davy Klaassen niets anders dan verzuchten: “Volgend seizoen maar weer.”

obs-cardosoHoe leeg die uitspraak eigenlijk is, besef je pas als je zelf in een vergelijkbaar scenario terechtkomt. De wetenschap dat je kampioen kunt worden ontneemt al het zicht op wat er na de dag des oordeels komt. Een week lang denk je alleen maar aan die ene negentig minuten waarin het moet gebeuren. Talloze malen speel je in je hoofd de wedstrijd af in het best denkbare scenario met de mooiste doelpunten. Ieder dood moment check je of de stand in je competitie er nog steeds zo rooskleurig voorstaat en als de dag dan eindelijk daar is, controleer je dertig keer je voetbaltas of je de juiste voetbalschoenen wel hebt ingepakt. Op de fiets naar de voetbalclub zwijg je. Je weet dat het moment dat het moet gebeuren nadert.

Davy Klaassen zal niet op de fiets naar Doetinchem zijn afgereisd, maar in de spelersbus moet de sfeer vergelijkbaar zijn geweest. Allemaal een Beats by Dre-koptelefoon op en dan zo’n 130 kilometer lang zwijgen. Ook Davy Klaassen heeft vanochtend nog ’n keer de stand in de eredivisie erbij gepakt en hij heeft ook zeker een keer of twee extra gecheckt of alles wel in zijn voetbaltas zat. Juist daarom was de plompverloren uitspraak van Klaassen direct na de wedstrijd zo surrealistisch. Een heel jaar werk je toe naar het kampioenschap, om het in negentig minuten tegen een degradatieklant allemaal om zeep te helpen. Davy was helemaal niet met volgend seizoen bezig, maar kwam woorden tekort om te beschrijven wat hem zojuist was overkomen. Er komt inderdaad wel weer een volgend seizoen, maar dat is wel het laatste waar je op zo’n moment mee bezig wilt zijn.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту