Er zijn natuurlijk genoeg redenen te verzinnen om een voetbalwedstrijd af te gelasten als er sprake is van overvloedige sneeuwval. Supporters die uren in de file staan of lijf en leden riskeren op glibberige wegen. Spelers die zich bibberend over een spekglad veld begeven, worstelend met de pal, beducht voor doldrieste tackles en slidings die onder normale omstandigheden allemaal met een rode kaart zouden worden bestraft. Velden die weken nadien de littekens van diezelfde slidings nog in het gras gegroefd hebben staan.

obs-cardosoMaar toch. Eens per jaar moet het zo zijn. Dan moeten de maillots aan, moet de oranje bal opgediept worden uit het ballenhok, moeten de materiaalmannen in de weer met de sneeuwschuiver. De eerste helft van Roda JC tegen FC Groningen was in dat opzicht op een bijzondere wijze reclame voor het voetbal. Verdedigers die ballen verkeerd inschatten, spitsen die met schaatsen onder nog eens proberen een balletje onder de voet door te halen. Met sneeuw lijkt iedere voetballer opeens een matige kopie van zichzelf. Een sneeuwwedstrijd in de eredivisie is een kleine ode aan het gestuntel dat amateurvoetballers wekelijks voor voetbal door laten gaan.

Afgelopen zaterdag speelde ik zelf. Het veld in Amsterdam werd met pionnetjes vakkundig drie meter smaller gemaakt omdat aan de rand van het veld een soort ijsbaan aan het ontstaan was. Regen werd hagel, hagel werd ingeruild voor sneeuw. De wedstrijd werd kort stilgelegd vanwege onweer en werd uiteindelijk na zestig minuten beëindigd, omdat onze keeper na een botsing met een hoofdwond het veld moest verlaten. Na afloop zei iedereen tegen elkaar dat het eigenlijk krankzinnig was om in deze omstandigheden te moeten aantreden.

Maar toch. Eens per jaar moet het zo zijn.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту