Helaas kunnen wij jullie vandaag geen actuele, reguliere Voetblah-post aanbieden. Maar om niet helemaal met lege handen aan te komen, zijn we in ons rijkgevulde archief gedoken en vonden toch nog iets met een actueel randje. Gisteren bleek namelijk dat Ard van Peppen de vele smeekbedes van kennelijk nogal wat verstokte fans om ons niet te verlaten, heeft verhoord. Hij ging niet naar Leeds, maar bleef bij Roda JC en stond aan de aftrap in Zwolle. Dat Ard al jaren de ziel beroert van de ware voetbalcultliefhebber, blijkt onomstotelijk uit deze post van ruim drie jaar geleden.

Roda JC huilt. Kerkrade huilt. Heel Limburg huilt. Zaterdagavond degradeerde Roda JC naar de Jupiler League. Na 41 jaar op het hoogste niveau zijn de Koempels volgend seizoen veroordeeld tot triestige oorden als Oss, Emmen en Velsen-Zuid. Voor mijzelf is de pijn zo mogelijk nog ondraaglijker. Waarom? Omdat ik nu verder moet zonder Ard van Peppen. Een martelgang, catastrofaal zou ik het bijna willen noemen. Ard van Peppen was mijn levenselixer, mijn kompas, mijn hoop in bange dagen. De laatste dagen voel ik een enorme leegte. Geluiden klinken dof, het avondeten heeft kraak noch smaak en zelfs het succes van Ilse en Waylon laat me volledig koud. Ik mis Ard van Peppen…

knip-kalusha1Een leven met Ard van Peppen was fantastisch. Iedere dag was een feest. Cappuccino smaakte beter, belastingaanslagen kwamen minder hard aan en zelfs Heleen van Royen was best te pruimen. Ard van Peppen compenseerde alles. Gewoon, door er te zijn. Ook na zijn transfer van RKC Waalwijk naar Roda JC, in de zomer van 2013, veranderde hij niet. Godzijdank. Ard van Peppen bleef gewoon Ard van Peppen. En dat kunnen weinig mensen hem nazeggen. Op lastige kruispunten in mijn leven sleepte Ard van Peppen me erdoorheen. Telkens dacht ik: “Wat zou Ard van Peppen doen?” En wat denk je? Altijd nam ik de juiste beslissing. Altijd.

van_peppen2Het gaat nog verder. ’s Avonds, als ik op bed lag en niet kon slapen, deed ik Ard van Peppen-spelletjes. Dan stelde ik me Ard van Peppen voor in allerlei vreemde gedaanten. Ard van Peppen als Zeeuws Meisje. Ard van Peppen als matador. Ard van Peppen als Afrikaanse inboorling, met zo’n enorme fruitschaal in zijn lip. Een schitterende tijd, op dat soort avonden schaterlachte ik mezelf in slaap. Dat was vorige week, al lijkt het nu ineens eeuwen geleden. Nu is alles anders. Een eredivisie zonder Roda JC, daar kom ik wel overheen. Maar een eredivisie zonder Ard van Peppen…

– We vonden Ard van Peppen – als huilend Mariabeeld – op Voetbalprimeur.nl. 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту