Buiten de Lamb & Lion hing een banner met daarop ‘watch premier league football here’. Op dit tijdstip werd er echter geen voetbal meer vertoond op het grote tv-scherm, maar was er de Engelse versie van ‘sterren springen van de schans’ te zien. De optie ‘dan maar naar de hotelbar’ werd overwogen, zeker omdat de pub nogal fel verlicht was. Een slagerij voelde gezelliger aan, maar het centrum van Southend was ook weer net iets te ver.

knip-kootAchter de toog stond een kerel die op Buster Bloodvessel leek, de zanger van Bad Manners. Maar hij had ook wel wat weg van Tom Kerridge, een bekende Engelse tv-chef. Maar twee tv-koks op één dag ontmoeten, zou wel wat teveel van het goede geweest zijn.

In de social club van Roots Hall, het stadion van Southend United, kwamen we namelijk Gregg Wallace van de Engelse televisieserie MasterChef tegen. Hij bleek een fan van Millwall te zijn. De club waartegen Southend United die middag moest spelen in de derde ronde van de FA Cup. Een zeer aimabele man, die zijn zakje chips met net zoveel smaak naar binnen werkt als de topgerechten in zijn kookshow. Hij informeerde naar onze clubvoorkeur en knikte goedkeurend. Twee workingclass-teams, dat schept een band.

In de Lamb & Lion werd het langzamerhand drukker en drukker.  Op het scherm werd overgeschakeld naar een ander kanaal. Met grote rode letters kwam er een knipperend ‘karaoke’ in beeld. Ook dat nog.

De wedstrijd die middag had alles wat bekervoetbal mooi maakt. Southend uit League two was stukken beter dan Millwall uit the Championship. Roots Hall zat vol en uit Londen waren flink wat fans meegekomen met The Lions. Het regende dat het goot en tot overmaat van ramp vielen de lichtmasten ook nog eens uit. Op voorsprong staan tegen Millwall in een aardedonker stadion is de nachtmerrie van iedere politiechef in Engeland.

Op het krakkemikkige Roots Hall werd Millwall met 4-1 verslagen en vond daar zijn Waterloo. Uren later zongen wij het nummer mee in de Lamb & Lion, want  volgens de stamgasten kon Abba niet ontbreken tijdens een avondje karaoke. Niet naar de hotelbar gaan bleek de juiste keuze, al dachten we daar een dag later iets anders over. Net als Millwall vonden wij ook ons Waterloo in Southend-on-Sea.

soumill-30

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту