Zomerstop is een uitstervend begrip. Het seizoen is nog niet afgelopen of er volgt een afsluitende oefenwedstrijd. Grote clubs gaan dan voorop in het bezoeken van hun overzeese aanhang, lees afzetmarkt. Het leidde enkele jaren terug eens tot een trip Down Under van Liverpool. Honderdduizend Aussies zongen You’ll Never Walk Alone voor aanvang. Misschien leuk voor de verandering, al zal het support your local-puristen een gruwel zijn. Dat het nog vele malen gekker kan, bleek deze zomer. Als toetje stonden de Confederations Cup, Caribbean Cup en de Gold Cup op de rol. Echt ‘uitgerust’ was ik dus niet toen het EK voor vrouwen begon. Gelukkig maakten de onbevangenheid, liefde voor het spel en vermakelijk voetbal van de Leeuwinnen veel goed.

obs-poetiusIk weet niet hoeveel commerciële lichtjaren eerder werd El Clásico gespeeld in een oefencampagne. Geografisch gezien gebeurde dat in de Verenigde Staten, waar een titanenstrijd gedegradeerd werd tot een voorafje aan het seizoen. Dit betekende in mijn geval dat mijn halve tijdlijn volstroomde met plaatjes en videootjes vanuit het stadion, waar beide FC’s een overzeese pop-up store geopend hadden. Willekeurige mensen zaten, keken en kletsten emotieloos, terwijl ze zich tegoed deden aan hotdogs. Af en toe een open doekje na een geslaagde actie. De enige overeenkomst met een gang naar Bernabeu of Camp Nou was de toegangsprijs die ze betaald hadden.

Je zou die mensen kunnen benijden omdat ze Neymar voor het laatst in het blaugrana hebben zien spelen. Een week later was de vogel gevlogen voor een bedrag dat je bevattingsvermogen doodslaat. De Goddelijke Kanarie betaalt het onder meer terug door het WK in Qatar te promoten – en al het bloed dat daaraan kleeft. Het transferrecord is een passend einde van een zomer vol nietszeggende toernooitjes, opgeklopte oefencampagnes en geldsmijterij. Je kunt haast niet wachten tot het reguliere seizoen weer begint.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Tags

 
 

HOME   •   OVER   •   BIO'S   •   CONTACT

Laatste bijdragen

Archief

 
микрозаймы онлайн займы в барнауле до зарплаты микрозаймы в ставрополе срочно займ на карту